„Răzbunătorii/ The Avengers”, lider în box office-ul românesc, de la premieră

Filmul "Răzbunătorii/ The Avengers" a fost lider în box office-ul românesc, weekendul trecut, când a avut premiera, cu încasări de 1.039.341 de lei şi 48.555 de spectatori, informează Asociaţia Film România.

RomaniaTV.net
08 mai 2012, 15:22
„Răzbunătorii/ The Avengers”, lider în box office-ul românesc, de la premieră

SF-ul „Răzbunătorii/ The Avengers”, care aduce pe marile ecrane multe personaje celebre din benzile desenate, a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american, tot weekendul trecut, cu încasări record de peste 200 de milioane de dolari.

Regizat de Joss Whedon – creatorul şi scenaristul serialului TV „Buffy, spaima vampirilor” şi scenaristul peliculei „Toy Story” -, SF-ul „The Avengers” a doborât recordul de încasări obţinute de un film în primul weekend de proiecţii pe marile ecrane nord-americane, stabilit în 2011 de „Harry Potter şi Talismanele Morţii: Partea 2”, care generase încasări de 168,2 milioane de dolari.

„The Avengers” spune povestea super-eroilor Hulk, Iron Man, Thor, Captain America şi Black Widow, care decid să colaboreze pentru a-l înfrânge pe maleficul personaj Loki.

Pe locul al doilea s-a clasat tot o premieră, „Te mai măriţi cu mine?/ The Five Year Engagement”, care a avut încasări de 154.824 de lei şi 8.491 de spectatori.

Tom Solomon (Jason Segel) îi declară iubire veşnică frumoasei Violet Barnes (Emily Blunt) şi o cere în căsătorie la un restaurant, într-un cadru romantic, organizând ulterior o petrecere de logodnă la care este invitată toată familia, însă nunta se amână an după an din cauza lipsei de timp a partenerilor şi din cauza obstacolelor profesionale care intervin.

Liderul de weekendul trecut, „Plăcintă americană: Din nou pe felie”, a coborât pe locul al treilea, cu încasări de 79.825 de lei şi 4.548 de spectatori. Acţiunea comediei „Plăcinta americană: Din nou pe felie” are loc la un deceniu după cea din filmul lansat în 2001, personajele principale întorcându-se în East Great Falls pentru întâlnirea de zece ani.

Pe locul cu numărul patru s-a clasat „Battleship”, cu încasări de 51.024 de lei şi 2.716 spectatori. Bazat pe jocul clasic de război „Hasbro”, filmul „Battleship” îi are ca protagonişti pe Taylor Kitsch, Brooklyn Decker, Alexander Skarsgård, Rihanna şi Liam Neeson.

Pe poziţia a cincea s-a clasat „Invincibilii/ Intouchables”, cu încasări de 36.292 de lei şi 1.804 spectatori. În urma unui teribil accident cu parapanta, Philippe (Francois Cluzet), un artistocrat înstărit, e nevoit să angajeze un asistent personal şi, surprinzător, îl alege pe Driss (Omar Sy), un tânăr din suburbii, proaspăt ieşit din închisoare – pe scurt, cea mai nepotrivită persoană pentru job.

În total, în weekend, cinematografele au avut încasări de 1.606.970 de lei şi 79.473 de spectatori.