Razele soarelui ucid coronavirusul în mai puţin de un minut. Studiul care anunţă sfârşitul pandemiei

Sarcina virală care poate fi emisă de o persoană pozitivă cu coronavirus este dezactivată într-un timp foarte scurt de lungimile de undă care ajung pe Pământ: „În special pe plajă, cu strălucirea apei, timpii se scurtează și se elimină virusul în doar 20 de secunde", relevă studiul unor importanţi oameni de ştiinţă italieni.

03 iun. 2021, 15:10
Razele soarelui ucid coronavirusul în mai puţin de un minut. Studiul care anunţă sfârşitul pandemiei

Razele solare care ajung la suprafața pământului – UV-A (responsabile pentru îmbătrânire) și UV-B (responsabile pentru bronzare) – ucid coronavirusul în mai puțin de un minut. Acest lucru a fost concluzionat de un nou studiu lansat pe serverul de presă MedRXiv de către o echipă de cercetare italiană condusă de profesorul Mario Clerici, profesor de imunologie la Universitatea din Milano, care a implicat și cercetători de la Institutul pentru Cancer din Milano, Spitalul Luigi Sacco și IRCSS San Raffaele din Milano și Institutul Național de Astrofizică.

Cercetătorii au efectuat o analiză aprofundată a efectului virucid al diferitelor lungimi de undă UV, folosind mai întâi o cantitate mult mai mare de virus decât cea prezentă la pacienții cu Covid-19 și apoi o cantitate echivalentă cu cea prezentă în general în spută. Pentru experiment, cercetătorii au folosit celule pulmonare, pe plăci care au fost pulverizate cu diferite cantități de Sars-Cov-2, apoi plasate sub lămpi UV pentru a calcula timpul de inactivare a diferitelor lungimi de undă pe agentul patogen uman.

Citeşte şi Studiu: Lumina soarelui reduce riscul de deces de Covid. Cecetătorii îi sfătuiesc pe cei infectaşi să iasă cât mai des posibil în aer liber

Efectul germicid – bine documentat pentru razele UV-C (cancerigene, care nu ajung la suprafața pământului deoarece sunt filtrate de atmosferă) și utilizat pentru sterilizarea mediilor fără oameni – a fost, de asemenea, verificat ca răspuns la radiații cu UV-A și UV-B, indicând faptul că încărcătura virală poate fi complet inactivată de lungimile de undă UV corespunzătoare radiației solare UV-A și UV-B. „Datele noastre – au observat cercetătorii – extind rezultatele studiilor anterioare care arată că Sars-Cov-2 este extrem de sensibil la lumina UV și oferă o explicație pentru incidența redusă a infecției observate în sezonul estival”.

Deși mai puțin eficient decât razele UV-C, timpul de inactivare al UV-A și UV-B încurajează experții care cred că o acoperire crescută a vaccinării (cu dozare rapidă) în combinație cu soarele de vară poate reprezenta „un amestec câștigător pentru a învinge coronavirusul „, A comentat profesorul Clerici către Corriere.it -. În special pe plajă , odată cu reverberația apei, timpii se scurtează și virusul este eliminat în doar douăzeci de secunde „.

Citeşte şi Beneficiile fagurelui de miere. 4 trucuri perfecte pentru a avea o piele stralucitoare in aceasta primavara