Razie a Poliţiei în Centrul Vechi al Capitalei. Amenzi de peste 210.000 lei în urma controalelor

A fost actiune de amploare a politistilor din Capitala la terasele din Centru Vechi. Oamenii legii i-au verificat pe patroni in primul rand daca respecta legea si distantarea sociala a clientilor. Cum multi dintre ei au fost gasiti in neregula, amenzile au curs cu nemiluita, iar o terasa a fost inchisa temporar. 

RomaniaTV.net
12 iul. 2020, 06:27
Razie a Poliţiei în Centrul Vechi al Capitalei. Amenzi de peste 210.000 lei în urma controalelor

Polițiști, dar si inspectori DSP si ITM au descins noaptea trecuta la terasele din Centrul Vechi. Oamenii legii au urmarit daca patronii respecta distantarea sociala dar au verificat și alte aspecte.

Au fost verificate peste 17 societăți comerciale si au fost aplicate 57 de amenzi în valoare totală de 210.000 lei.

Daca unii dintre patroni tineau alimentele in conditii improprii sau nu aveau facturi care sa dovedeasca provenienta marfii, altii nu aveau autorizatii de functionare de la ISU.

Politistii au confiscat si 40 kg de carne si produse alimentare și au dispus oprirea temporară a activității de prestări servicii în bucătărie la una dintre societăți. 

 

Restaurantele se redeschid din 15 iulie? Marcel Vela a explicat condiţiile puse de autorităţi

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat, sâmbătă, la Deva, că toate instituţiile cu atribuţii de control şi verificare vor fi în teren, în contextul epidemiei de COVID-19, el arătând că acei operatori economici care nu respectă regulile vor fi sancţionaţi. Întrebat despre o posibilă redeschidere a restaurantelor pe 15 iulie, ministrul Afacerilor Interne a precizat că n-ar fi exclus, dacă „printr-o minune” ar scădea într-un „mod evident” numărul de cazuri de infectări cu noul coronavirus.

 

Atenţie maximă! Care este obiectul din restaurant pe care nu trebuie să puneţi mâna niciodată

Nu multi oameni cunosc pericolele la care se expun atunci cand manca la restaurant. O sa ramai surprins cand vei afla ce se poate intampla atunci cand iei masa in in oras!

Se stie ca obiectele din locurile aglomerate sunt pline de microbi, astfel ca trebuie sa fim foarte atenti atunci cand intram in contact cu ele. Unul dintre acestea sunt meniurile din restaurante.

Paginile meniului sunt atinse zilnic de sute de clienti si in cele mai multe cazuri nu sunt niciodata curatate. Recomandarea specialistilor este sa te speli bine pe maini dupa ce comanzi, iar daca nu ai aceasta optiune roaga-l pe ospatar sa-ti recomande ceva de mancare.

Cât de repede se răspândeşte coronavirusul într-un spaţiu închis VIDEO