Razie anti-ţânţari, cu elicopterul, în Capitală VIDEO

Ne aşteaptă o săptămână de foc. Meteorologii avertizează că temperaturile vor depăşi marţi 37 de grade la umbră. În aceste condiţii, Capitala se confruntă cu o adevărată invazie de ţânţari, iar autorităţile iau măsuri pentru distrugerea lor.

RomaniaTV.net
03 iul. 2012, 05:38
Razie anti-ţânţari, cu elicopterul, în Capitală VIDEO

Valul de caniculă care a atins întreaga ţară atrage după sine şi alte probleme. Cel puţin la nivelul Capitalei numărul ţânţarilor s-a înmulţit extrem de mult, motiv pentru care municipalitatea a luat hotărârea de a răspândi substanţe biocide.

Un elicopter a fost ridicat deasupra Bucureştiului şi a aruncat cu astfel de substanţe până la ora 09.00. În toate marile parcuri ale Capitalei au fost puse afişe prin care populaţia era atenţionată de acest lucru.

Tratamentul contra ţânţarilor din Bucureşti a vizat o suprafaţă de 423 de hectare din parcurile Herăstrău, Tineretului, Parcul Naţional al Copilului, Pantelimon, Plumbuita, Titan, Kiseleff, Carol, Izvor, Cişmigiu, Giuleşti, Crângaşi, precum şi în zonele lacurilor Tei şi Văcăreşti.

Tratamentele se efectuează dimineaţa, în intervalul orar 5.30 – 9.00, şi pentru a evita, pe cât posibil, contactul oamenilor cu substanţa pulverizată din elicopter. Efectuarea acestui program va cuprinde două tratamente. În parcurile unde se vor face tratamente avio, SC 3D România a amplasat avertizoare cu data şi intervalul orar în care sunt aplicate insecticidele„, se arată într-un comunicat remis de municipalitate.