RAZII pe A2. Vitezoman, prins cu 203 kilometri la oră

Mai mulţi şoferi care au plecat sâmbătă dimineaţă spre mare au fost prinşi circulând cu peste 170 kilometri la oră, pe Autostrada Soarelui, informează România TV. Viteza-record înregistrată de radare a fost de 203 kilometri la oră. Unii dintre şoferii vitezomani au şi copii în maşini.

RomaniaTV.net
02 iun. 2012, 09:00
RAZII pe A2. Vitezoman, prins cu 203 kilometri la oră

UPDATE Peste 2.300 de şoferi au fost sancţionaţi pentru depăşirea vitezei legale, iar patru s-au ales cu dosar penal pentru că s-au urcat la volan după ce au consumat alcool, potrivit datelor centralizate de Poliţia Rutieră, în urma controalelor efectuate sâmbătă.

Poliţiştii de la Rutieră au prins duminică dimineaţă mai mulţi şoferi care circulau cu o viteză de peste 180 de kilometri la oră pe Autostrada Soarelui.  Şeful Poliţiei Române, Lucian Diniţă, a declarat pentru România TV că acţiunea poliţiştilor a fost anunţată, însă unii conducători auto nu au ţinut cont nici măcar de acest lucru.

Diniţă a precizat că printre vitezomanii prinşi s-au numărat unii care avea copii în maşină. „Unii şoferi au copii în maşină pe care îi pot pierde din cauza inconştienţei lor”, a spus Diniţă.

Potrivit lui Diniţă, patru şoferi au rămas fără permis auto pentru trei luni.

„Acţiunea de control de pe A2, care a fost anunţată, nu este singulară. Vor fi razii şi pe alte rute cu trafic intens, la alte ore”, a mai spus şeful Poliţiei Rutiere, citat de Mediafax.

Potrivit Poliţiei Rutiere, peste 2.000 de poliţişti vor acţiona, în minivacanţa de Rusalii, pe principalele tronsoane de drumuri naţionale şi europene, în interiorul localităţilor şi în zonele în care se estimează aglomerări.

„O atenţie deosebită va fi acordată arterelor ce converg către litoral, precum şi tronsonului Bucureşti – Valea Prahovei”, s-a precizat într-un comunicat al instituţiei.

Poliţiştii urmăresc în special prevenirea şi combaterea excesului de viteză, dar şi prevenirea accidentelor produse pe fondul consumului de alcool.

„Pentru supravegherea traficului rutier, Poliţia Rutieră va utiliza, în medie, zilnic, peste 430 de aparate de monitorizare a traficului şi înregistrare a vitezei de deplasare a vehiculelor”, s-a mai arătat în comunicat.

Minivacanţa de Rusalii a început sâmbătă, 2 iunie, şi va dura până luni inclusiv.