Răzvan Burleanu, îndrăzneţ după întâlnirea cu Platini: În 8 ani vrem să ajungem în Top 10 mondial

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, s-a întâlnit cu Michel Platini la Casa Fotbalului European din Nyon, ocazie cu care preşedintele UEFA a ţinut să-l asigure pe preşedintele FRF de întreaga susţinere a forului european pentru fotbalul românesc, anunţă un comunicat postat pe site-ul FRF.

02 apr. 2014, 16:57
Răzvan Burleanu, îndrăzneţ după întâlnirea cu Platini: În 8 ani vrem să ajungem în Top 10 mondial

Cu ocazia întâlnirii cu preşedintele UEFA, Michel Platini, Răzvan Burleanu a acordat un interviu site-ului UEFA. „Vreau să iniţiez un nou mod de a gândi şi de a realiza proiecte în ce priveşte dezvoltarea fotbalului românesc folosind modelul UEFA. Cred cu tărie că acest model reprezintă o adevărată inspiraţie şi un punct de referinţă pentru organizaţiile sportive atât la nivel european, cât şi la nivel mondial„, a declarat preşedintele FRF.

Citeşte şi Ştefan Radu l-a refuzat şi pe Răzvan Burleanu. Nu mai e interesat de echipa naţională

Răzvan Burleanu a completat: „Programul HatTrick este extrem de important pentru că trebuie să investim în generaţiile viitoare. România are nevoie de investiţii în infrastructură sportivă, în special la nivel juvenil, este una dintre priorităţile mandatului meu. Totodată, trebuie să investim în bunele practici de guvernanţă şi în dezvoltare instituţională.

Un alt obiectiv este ca fiecare copil din România să aibă şansa de a juca fotbal: să aibă o minge şi un teren modern, călăuzit de un antrenor profesionist. Acest sport trebuie să fie accesibil tuturor şi, dacă reuşim să îndeplinim aceste obiective, cred cu tărie că ne putem îndeplini absolut toate obiectivele propuse„.

Citeşte şi Răzvan Burleanu a făcut primele schimbări la FRF. L-a înlocuit pe Kassai cu Chivorchian

UEFA conchide că „Burleanu este dedicat în totalitate progresului şi e conştient de rolul şi poziţia lui” şi completează cu o ultimă declaraţie: „Funcţia de preşedinte vine cu o mulţime de responsabilităţi şi, când eşti tânăr, nu îţi doreşti ca numele tău să fie asociat cu un eşec. Nu e doar un vis, ci şi un obiectiv, ca România să ajungă în următorii opt ani în top 10 la nivel internaţional. Poate că va fi dificil, dar avem ambiţie şi vom fi proactivi, în special în relaţia cu UEFA„.

Citeşte şi Gică Hagi: „Mircea Sandu a făcut pe şoferul lui Burleanu”