Răzvan Burleanu: Statutul CCA nu permite delegarea arbitrilor străini pe teritoriul României

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, miercuri, că în Comitetul Executiv nu s-a discutat despre aducerea arbitrilor străini în Liga I, însă a precizat că statutul CCA nu permite delegarea arbitrilor străini pe teritoriul României.

28 feb. 2018, 16:38
Răzvan Burleanu: Statutul CCA nu permite delegarea arbitrilor străini pe teritoriul României

Statutul CCA nu permite delegarea arbitrilor străini pe teritoriul României. Asta ar însemna ca LPF să îşi creeze propriul department pentru delegări. Ne amintim de perioada în care domnul Lupescu făcea delegările şi domnul Prunea făcea observările. Nu cred că e o perioadă la care ar trebui să ne mai întoarcem„, a spus Răzvan Burleanu.

El a amintit de prestaţii dezamăgitoare ale unor arbitri din străinătate la meciuri din România.

Citeşte şi CFR Cluj aruncă în aer ideea aducerii de arbitri străini în Liga 1. Comunicatul prin care respinge propunerea FCSB

Nu am discutat pentru că preşedintele Ligii nu a fost prezent la Comitetul Executiv şi oficial nu am primit nicio informare din partea LPF. Nu s-a discutat nimic la nivelul Comitetului Executiv, dar am văzut că nu există un consens, nici măcar la nivelul Ligii I. Şi sunt anumite persoane care-şi doresc să aibă o anumită influenţă la nivelul arbitrajului românesc. Eu cred că arbitrajul românesc se află acum într-o zonă de integritate. Dacă sunt alte persoane, care solicită altceva, i-aş ruga să-şi amintească cum arăta arbitrajul în 2008-2009 sau 2012, când au fost prestaţii dezamăgitoare ale arbitrilor străini, iar cei care vor să vorbim despre această integritate să vină să spună care au fost sumele pe care le-au plătit arbitrilor până în 2014, cui şi cât. Nu suntem de acord cu acest subiect. CCA nu poate să facă delegări în România de arbitri străini„, a adăugat Răzvan Burleanu.

Adunarea Generală a Ligii Profesioniste de Fotbal a votat, marţi propunerea FCSB ca partidele din Liga I să fie oficiate de către arbitri străini, doar în cazul în care ambele echipe implicate într-un meci sunt de acord şi împart în mod egal cheltuielile.