Răzvan Cherecheș cere restricții mai dure de Sărbători în pandemia COVID: „Vom plăti cu o amplitudine mai mare în ianuarie-februarie”

Expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheș cere restricții mai dure în contextul pandemiei de COVID-19.

25 nov. 2021, 15:00
Răzvan Cherecheș cere restricții mai dure de Sărbători în pandemia COVID: „Vom plăti cu o amplitudine mai mare în ianuarie-februarie”

În timp ce în Europa de Vest guvernanţii iau măsuri pentru a preveni o nouă creştere a cazurilor COVID-19, România relaxează restricţiile în prag de Sărbători. Răzvan Cherecheș cere restricții mai dure în această perioadă şi avertizează că numărul infectărilor va creşte în ianuarie – februarie anul viitor.

„În țările din Vest se pregătesc pentru sărbătorile de iarnă, impun restricții dure acum, pentru a relaxa în perioada sărbătorilor. Noi, în bunul stil românesc, relaxăm acum, în loc să o facem de sărbători, dar asta ne va afecta în perioada sărbătorilor.

Atunci din nou nu vom avea restricții și vom plăti cu o amplitudine mai mare a valului în lunile ianuarie-februarie”, a declarat Răzvan Cherecheș, la Digi24.

Profesorul Răzvan Cherecheș e de părere că efectele relaxărilor pregătite de guvernanaţi înainte de Sărbători îşi vor arăta efectul de luna viitoare.

„Mă aștept la o creștere accelerată a numărului de cazuri și o parte dintre numere vor fi pierdute sau uitate și le vom găsi în ianuarie, când vom vedea numere extrem de mari, cum s-a întâmplat și după congresul PNL.

Și numerele deceselor, o parte dintre ele, sunt uitate. E o problemă serioasă că raportarea nu este corect făcută.

Citeşte şi: Nouă tulpină COVID, mai periculoasă decât Delta, cu 32 de mutaţii

În loc să se pregătească sărbătorile de iarnă, cu niște restricții acum pentru a putea relaxa atunci, relaxează acum fără niciun fel de motiv științific”, a mai spus Răzvan Cherecheș.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 25 noiembrie 2021: 2000 de cazuri, dar peste 200 de decese în 24 de ore. 9 judeţe mai sunt în scenariul roşu