Răzvan Cuc, anunţ despre autostrada Ploieşti – Braşov

Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, a anunat joi că implementarea proiectului autostrăzii Ploieşti - Valea Prahovei -Braşov va începe "cât de repede se poate". Ministrul nu a putut estima un termen la care autostrada ar putea fi terminată.

RomaniaTV.net
16 mai 2019, 11:49
Răzvan Cuc, anunţ despre autostrada Ploieşti – Braşov

„A fost selectat un consorţiu chinezo-turc cu care urmează să avem discuţii în perioada următoare, cei de la Comisia Naţională de Prognoză împreună cu Ministerul Transpotrurilor, pe parte tehnică, pentru a identifica cele mai bune soluţii, iar implementarea va începe, vă asigur, cât de repede se poate, nu vor exista blocaje administrative”, a declarat ministrul Transporturilor, joi, întrebat de stadiul în care se află proiectul autostrăzii Ploieşti – Braşov.

Cu privire la calendarul după care se va desfăşura acest proiect, Cuc a spus că va fi „unul în regim de urgenţă”.

„După finalizarea contractului care va fi încheiat între statul roman şi acest consorţiu bineînţeles că va veni şi acel calendar, eu vă spun că va fi unul care va fi făcut în regim de urgenţă”, a precizat ministrul.

Întrebat despre termenul la care ar urma să fie gata şoseaua de mare viteză, Răzvan Cuc a spus că va putea discuta acest aspect „după ce avem negocierile”.

„Nu vreau să avansez un termen”, a mai afirmat ministrul Transporturilor.

În 10 aprilie, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, spunea că proiectul autostrăzii Ploieşti-Braşov urmează să fie făcut în parteneriat public-privat, însă, întrebat fiind dacă va fi realizat de o companie din China, afirma: „Nu ştiu, aşa am auzit şi eu…”.