RCA 2023: Anunţ important pentru aproape 2 milioane de şoferi

Peste 1,8 milioane de mașini aflate în trafic au asigurare RCA validă emisă de Euroins, fosul lider RCA intrat în faliment.
Filip Stan
21 aug. 2023, 23:12
RCA 2023: Anunţ important pentru aproape 2 milioane de şoferi
ASF a depus la Tribunalul București cererea de faliment împotriva companiei Euroins. La ce să se aștepte sutele de mii de șoferi păgubiți

RCA 2023: 25% din totalul mașinilor asigurate RCA aflate în trafic au polițe valabile emise de Euroins, fostul lider RCA intrat în faliment, care urmau să expire automat după 8 septembrie, astfel că șoferii în cauză trebuiau să-și facă din timp altă asigurare RCA. Pentru a evita apariția unor posibile probleme, ASF a decis extinderea perioadei în care contractul RCA poate intra în valabilitate de la momentul semnării acestuia. Decizia este valabilă de astăzi, fiind publicată în Monitorul Oficial.

Ce trebuie să facă șoferii care au polițe RCA la Euroins, după ce compania a dat faliment. Până când mai sunt valabile și ce se întâmplă după trecerea termenului de expirare
Guvernul a prelungit valabilitatea polițelor RCA de la Euroins, cu încă 3 luni. Practic, acestea vor expiră nu la 8 septembrie, așa cum prevedea termenul inițial, ci la 8 decembrie 2023. Guvernul României a pus în dezbatere publică un proiect de OUG în acest sens.

RCA 2023: Articol unic – Pentru poliţele de asigurare/reasigurare, încheiate de societățile de asigurare/reasigurare aflate în procedură de insolvență în derulare la data intrării în vigoare a  prezentei ordonanțe de urgență, termenele de încetare de drept de 90 de zile, respectiv de 150 de zile, prevăzute la art. 262 alin. (32) din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 466 din 25 iunie 2014, cu modificările şi completările ulterioare, se prelungesc cu 90 de zile.

ECONOMICA.NET: Faliment Euroins. Circa 7.600 de păgubiți au primit deja banii de la FGA. Cât a încasat fiecare în medie și cât ai de așteptat pentru a primi banii pe asigurare sau din dauna RCA

Suma medie încasată de păgubiții Euroins ale căror cereri de plată au fost deja achitate se ridică la circa 3.600 de lei, reiese din datele FGA, care a anunțat că a plătit aproape 7.600 de dosare, cu o sumă totală de 27,2 milioane de lei.

Plățile la City Insurance au început pe finalul anului 2021, în timp ce în cazul Euroins primele cereri au putut fi depuse abia din 17 martie 2023, când a fost publicată în MO decizia ASF privind retragerea autorizației de funcționare a societăți cu acționariat bulgar, care avea un deficit de rezerve de peste 400 de milioane de euro.

Citește și: Faliment Euroins. Schimbările anului pentru 1,8 milioane de șoferi: Prelungirea valabilității RCA, termenul de intrare în vigoare se dublează, mai mulți bani pentru daune

Conform FGA, la 31 iulie erau înregistrate aproape 110.000 de cereri de plată pentru falimentul Euroins. Amintim că toți creditorii de asigurări ai companiilor falimentare sunt depăgubiți de FGA în limita a 500.000 de lei per creanță.

Din totalul cererilor înregistrate pentru Societatea EUROINS SA, mai mult de jumăte reprezintă solicitări de despagubiri pentru dosare de daună, respectiv:

  • 65.314 Cereri de plata privind acordarea despăgubirilor/indemnizațiilor-Anexa 10
    44.263 Cereri de restituire prima-Anexa 9

FGA mentionează că termenul limită de depunere a cererilor de plată nu curge la acest moment, creditorii de asigurare ai societății EUROINS SA au posibilitatea de a depune cereri de plată în continuare, prin intermediul Portalului FGA, special creat. Din 27 Iulie 2023, FGA a inițiat procesul de schimbare al interfetei web precum și a modului de primire a documentelor. ” Modificările vizează introducerea unei noi aplicații web, cu scopul de a face mai sigură primirea documentelor și de a îmbunătăți comunicarea cu creditorii de asigurări ai societăților de asigurări aflate în insolvențăit/faliment, precum si pentru solutionarea ulterioara a cererilor de plata sau a altor tipuri de solicitari (petitii, reclamatii etc.).”, transmite FGA.

Vești bune pentru milioane de șoferi! Valabilitatea polițelor RCA la Euroins se prelungește
Schimbarea interfetei web permite inregistrarea rapida a documentelor transmise corespunzator (cereri de plata, deschidere dosar dauna, petitii etc), astfel incat, petentii vor putea primi numarul de inregistrare pentru documentatia depusa, imediat dupa finalizarea formalitatilor de depunere.

FGA reaminteste potentialilor creditori de asigurare care solicita deschiderea dosarelor de dauna la FGA ca, pentru primirea despagubirilor cuvenite, este necesar sa depuna ulterior deschiderii dosarului de dauna, o cerere de plata-Anexa 10.

Cererile de plata sunt solutionate in ordinea depunerii acestora de catre creditori la FGA, fiind analizate de catre directiile de specialitate ale Fondului.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
S-a rupt lanțul de iubire între Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță! „Când cineva îți dă timpul lui, dăruiște și tu!”
Fanatik.ro
De câte ori e bine să folosești aceeași lamă de ras. Greșeala pe care multe persoane o fac
Capital.ro
Ungurii au blocat totul. S-a mers foarte departe!
Playtech.ro
DOLIU în sportul românesc. Fanii sunt în LACRIMI! A MURIT un TITAN!
DailyBusiness
ATENȚIE! Este ultima zi când puteți depune documentul. De mâine se primesc amenzi!
EXCLUSIV Caracatița gunoaielor reciclate fictiv. Afaceriști mână-n mână cu autoritățile statului la un depozit de deșeuri
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Se schimbă plăcuțele de înmatriculare, veste importantă pentru toți șoferii
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
wowbiz.ro
Mama fostei campioane olimpice la gimnastică a murit duminică într-un accident rutier
Cancan.ro
BREAKING | Radu Mazăre, eliberat din închisoare! Decizia este definitivă
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
EXCLUSIV: Cât costă o masă de șase persoane într-un restaurant din Londra. Prețurile sunt la fel ca în București
Capital.ro
Rămâi pe loc fără permis de conducere. INTERZIS în toată România
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Ups! Mădălina Ghenea s-a urcat pe masă și rochia a lăsat la vedere mult prea mult!
stirilekanald.ro
"L-aş omorî!" Mărturiile pline de durere ale părinților criminalului Mariei, fetița de 8 ani găsită moartă în pădure
substantial.ro
Cum să crești și să îngrijești orhideea fluture acasă: îngrășăminte naturale și sfaturi de la un florar profesionist
MediaFlux
DOLIU la HOLLYWOOD! A fost ÎMPUȘCAT MORTAL
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'