Vești bune pentru milioane de români. Măsura intră în vigoare de la 1 mai

După ce au decis ca prețurile RCA să nu mai pot depășească nivelul maxim din data de 28 februarie 2023, ASF vine cu o nouă măsură menită a sprijinii șoferii. De la 1 mai se suspendă plata contribuției pe care asigurătorii o plătesc către Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).

01 mai 2023, 08:59
Vești bune pentru milioane de români. Măsura intră în vigoare de la 1 mai
Care sunt rutele pe care șoferii trebuie să le evite în această perioadă

RCA 2023. Vești bune pentru proprietarii de mașini din România. De la 1 mai se suspendă plata contribuției pe care asigurătorii o plătesc către ASF. Decizia a fost luată de Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) pentru a venit în sprijinul încercărilor de a plafona prețurile asigurărilor. Măsura se va aplica de la 1 mai  până la finalul lunii octombrie 2023, adică timp de șase luni.

De la 1 mai, asigurătorii care sunt autorizați să vândă poliție RCA nu vor mai contribui cu 1% din Primele Brute Subscrise (PBS) pe acest segment timp de șase luni, adică până la sfârșitul lunii octombrie. Propunerea a fost inclusă într-un proiect de normă votat de Consiliul ASF și urmează să fie lansată în dezbatere publică.

Consiliul ASF susține că această măsură a fost luată pentru stabilizarea pieței și vine ca un instrument în plus folosit pentru stabilizarea prețurilor RCA.

Citește și: Florin Cîțu, despre efectele plafonării tarifelor RCA: Prețurile polițelor vor exploda, o companie sau două vor ieși de pe piață

 

Cât costă acum asigurarea auto obligatorie. Prețurile polițelor RCA au fost plafonate începând cu 11 aprilie

Prețurile polițelor RCA au fost plafonate începând cu 11 aprilie, timp de șase luni. Cu toate că șoferii români sperau la o scădere considerabilă a tarifelor, diferențele de preț nu sunt foarte mari.

Tarife pentru mașină oraș, 1461 cmc, vârsta șofer: 70 ani, B6, fără decontare directă:

Preț poliță RCA astăzi, 11 aprilie 2023 – după plafonare

Asirom: 1011 lei
Groupama: 1166
Axeria:1414 lei
Omiasig: 1550 lei
Allianz: 1562 lei

Citește și: Semnul de circulație nou introdus în Codul Rutier care îi încurcă pe șoferi. Ce trebuie să faci atunci când îl întâlnești

Preț poliță RCA vineri, 7 aprilie 2023

Asirom: 1041 lei
Groupama: 1199 lei
Axeria: 1414 lei
Omniasig: 1560 lei
Alianz: 1562 lei.