RCS-RDS, primul gigant telekom condamnat pentru spălare de bani. Sentinţă dură în dosarul drepturilor TV

Tribunalul Bucureşti a dispus, marţi, ca RCS/RDS să plătească o amendă penală de 1.250.000 lei, fiind confiscate şi sumele de 3,1 milioane euro şi 665.000 lei de la aceeaşi companie, în dosarul în care fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal Dumitru Dragomir a fost condamnat la 4 ani închisoare cu executare pentru luare de mită.

RomaniaTV.net
15 ian. 2019, 16:15
RCS-RDS, primul gigant telekom condamnat pentru spălare de bani. Sentinţă dură în dosarul drepturilor TV

Instanţa a decis ca SC Bodu SRL, firmă deţinută de Bogdan Dumitru Dragomir (fiul lui Dumitru Dragomir), să plătească o amendă penală de 1.350.000 lei, fiind confiscate şi sumele de 3,1 milioane euro şi peste 3 milioane lei.

În plus, Integrasoft SRL trebuie să achite o amendă penală de 700.000 lei. 

Cu privire la infracţiunea de spălare de bani, anchetatorii notează că, în perioada 2015 – 2016, pe parcursul urmăririi penale desfăşurate în cauză, între societăţile RCS&RDS SA, reprezentată de Serghei Bulgac în calitate de administrator şi director general (care ar fi beneficiat de sprijinul lui Ioan Bendei şi al lui Mihai Dinei), şi Bodu SRL, reprezentată de Florin-Bogdan Bădiţă (care ar fi beneficiat de sprijinul lui Dumitru Dragomir şi al lui Bogdan Dragomir), şi alte persoane juridice, s-ar fi încheiat mai multe acte juridice în legătură cu contractul de asociere în participaţiune din data de 15 august 2009.

Marţi, Dumitru Dragomir a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la 4 ani de închisoare cu executare, într-un dosar în care este acuzat că a primit peste 3 milioane euro mită de la administratorul RCS/RDS, Ioan Bendei, în schimbul acordării drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal din Liga 1.

Potrivit deciziei instanţei, Dumitru Dragomir a fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi complicitate la spălarea banilor.

În acelaşi dosar, Ioan Bendei a fost condamnat la 4 ani închisoare cu executare, aceeaşi pedeapsă primind şi Florin Bogdan Bădiţă (administrator al SC Bodu SRL).

În schimb, Bogdan Dumitru Dragomir, Alexandru Oprea (directorul general şi preşedintele CA al RCS&RDS), Mihai Dinei (coordonatorul activităţii juridice a RCS&RDS) şi Serghei Bulgac (director general al RCS&RDS) au fost achitaţi.

Ingrid Mocanu: „UM Digi 24 condamnată! Bendei este penal! Eu, în calitate de cetățean „paradit”, m-aș putea îndoi de corectitudinea soluției. Dar directorul unei televiziuni care, de dimineață până seara, ridică în slăvi „Statul de Drepți” și pune icone cu oamenii în robe prin studiouri, nu cred că mai poate contesta soluția.

Deci e corupt sadea, ce mai tura-vura? Astă seară să se predea la penitenciar, că nu se poate contesta chiar el soluția „onoratei instanțe”, că onorata nu greșește niciodată. Băi, corupții, nu mai slăviți Securitatea nu va ajuta la nimic! Felicitări judecătorilor care nu au lăsat manipulați cu bilețele!