Rețete medicale pentru un copil mort. Medicamentele erau cerute chiar de părinții acestuia

Un medic din Focşani a eliberat reţete gratuite şi compensate pe numele unui copil decedat. Reţetele erau cerute chiar de către părinţii copilul mort. Prejudiciul depăşeşte 20.000 de lei şi a fost suportat integral de buzunarul medicului.

RomaniaTV.net
06 ian. 2012, 14:21
Rețete medicale pentru un copil mort. Medicamentele erau cerute chiar de părinții acestuia

Reţetele au fost emise sub semnătura medicului, în 2011. Corpul de Control al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate din Focşani a deschis o anchetă.

„Medicul este principalul vinovat, pentru că trebuia să verifice calitatea de asigurat a pacientului”, a declarat preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Vrancea, Mihai Copaci.

Directorul Spitalului Sfântul Pantelimon din Iaşi spune că nu ştie nimic despre ceea ce făcea colegul său. „Nu am ce să vă spun, nu cunosc medicul din ambulator. Vom vedea ce este de făcut”, a spus managerul Spitalul Judeţean Sfântul Pantelimon din Focşani, Nicolae Moise.

Pe lângă achitarea prejudiciului, medicul s-ar putea alege şi cu alte sancţiuni, avertisment, penalizare de 10% din salariu pe 3 luni sau chiar suspendarea temporară din activitate.

Nimeni nu a putut să afle ce făceau părinţii cu medicamentele pentru care cereau reţete.