Reacţia Comisiei Europene după citarea lui Kovesi la audieri la Parchet în calitate de suspect

Comisia Europeană (CE) urmărește îndeaproape ultimele evenimente în contextul procedurii de selecție a procurorului șef european și transmite că este esențial ca toți candidații, selectați de o comisie independentă, să fie tratați corect în cursul acestui proces, a declarat un purtător de cuvânt al CE legat de citarea fostei șefe a DNA pentru audieri la Parchet în calitate de suspect, pentru hotnews.ro.

RomaniaTV.net
14 feb. 2019, 12:24
Reacţia Comisiei Europene după citarea lui Kovesi la audieri la Parchet în calitate de suspect

„Comisia Europeană urmărește îndeaproape ultimele evenimente în contextul procedurii de selecție. Este crucial ca toți candidații, selectați de o comisie independentă, să fie tratați corect în acest proces”, a declarat, joi, un purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

Comisia mai precizează că grupul independent de selecție a evaluat candidații pentru postul de procuror-general european și a prezentat lista scurtă Parlamentului European și Consiliului.

Fostă şefă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie Laura Codruţa Kovesi a anunţat, miercuri seara, la Europa FM, că a fost citată la Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie. Ea susţine că are calitatea de suspect într-un dosar în care acuzaţiile sunt de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă. Laura Codruţa Kovesi remarca faptul că această citaţie vine în momentul în care ea se pregăteşte să susţină interviul pentru funcţia de procuror-şef european și spune că demersul este unul abuziv.

Şefa Secţiei de anchetare a magistraţilor, Adina Florea, a declarat, joi dimineaţă, că dosarul în care este citată Laura Codruţa Kovesi a fost deschis în urma plângerii lui Sebastian Ghiţă din decembrie 2018. Ea spune că, dacă Laura Codruţa Kovesi nu se va prezenta la audierea de vineri, există măsuri procesuale referitoare la modalităţile de citare şi la aducerea persoanei cercetate.