Reacția controversată a Luminiței Anghel când a aflat că fiul său adoptiv este bolnav. David Pușcaș se află pe margine prăpastiei: „Nu comentez acest subiect”

David Pușcaș, fiul adoptiv al Luminiței Anghel, a mărturisit că se confruntă cu o boală extrem de gravă, care îl afectează profund. În acest context, mama sa adoptivă a avut o reacție de-a dreptul halucinantă.

05 mai 2023, 15:29
Reacția controversată a Luminiței Anghel când a aflat că fiul său adoptiv este bolnav. David Pușcaș se află pe margine prăpastiei: „Nu comentez acest subiect”

Fiul adoptiv al Luminiței Anghel, David Pușcaș, a vorbit cu câteva zile în urmă despre povestea lui și despre problemele cu care se confruntă. Acesta se află pe marginea prăpastiei, fiind total afundat în suferință și episoade depresive. Acesta a primit și un diagnostic pentru problemele cu care se confruntă. Medicii au declarat că acesta suferă de boala Borderline, iar această afecțiune se manifestă prin furie, depresie și frică de abandon.

Citește și: Ce se întâmplă cu David Pușcaș, băiatul adoptat de Luminița Anghel. Tânărul mărturisește că se confruntă cu depresia: „Aștept să mă mănânce gândacii”

David Pușcaș a mărturisit că nu are deloc o relație bună cu părinții săi adoptivi, ceea ce într-o oarecare măsură se confirmă, dat fiind că aceștia au avut o reacție de-a dreptul halucinantă atunci când au aflat de problema cu care se confruntă fiul lor adoptiv. De altfel, David Pușcaș a dezvăluit că niciodată relația cu părinții săi adoptivi nu a fost una strălucită. Mai mult, acesta a mai spus că a fost abuzat de aceștia și din acest motiv a ajuns în acest prag.

Luminița Anghel și fostul fotbalist Marcel Pușcaș au avut o reacție cât se poate de stranie la aflarea diagnosticului, amândoi refuzând să comenteze acest subiect.

„Nu comentez acest subiect”, a spus mama adoptivă a lui David Pușcaș, pentru impact.ro.

Nici tatăl adoptiv nu a vrut să discute problema fiului său adoptiv, cu toate că a fost întrebat dacă este de părere ca ar fi fost o variantă mai bună ca David să rămână cu el după divorțul de Luminița Anghel

”Nu știu, nu abordez subiectul, vă mulțumesc!”, a precizat tatăl adoptiv al tânărului, Marcel Pușcaș.

Cât de gravă este problema cu care se confruntă David Pușcaș

David Pușcaș a dezvăluit că părinții săi adoptivi nu mai comunică absolut deloc cu el, nici măcar cu ocazia sărbătorilor sau a zilelor de naștere. În acest context, psihologul Radu Leca i-a transmis un mesaj dur Luminiței Anghel, pe care o blamează pentru faptul că nu este alături de fiul ei în aceste clipe de cumpănă.

„Atât timp cât stimata noastră artistă Luminița Anghel nu a reușit, de-a lungul celor 4 ani, să fie vizibilă în viața fiului său adoptiv, poate că ar fi bine să îngroape această poveste. Dacă David va avea nevoie de sfatul ei sau de protecția ei, cred că va apela la ea”, a mărturisit Radu Leca, pentru sursa citată mai sus.

Acesta a mai explicar care sunt principalele manifestări ale bolii Borderline, care îl macină pe David. Psihologul a subliniat faptul că există o legătură evidentă și foarte puternică între frica de abandon și acest diagnostic. În cazul de față, tânărul a fost abandonat în repetate rânduri, atât de părinții biologici, cât și de cei adoptivi.

„Întotdeauna, o persoană diagnosticată cu Borderline va furniza celor din jurul său o piesă de teatru, în mintea lor, dar, în mod real, avem de-a face cu o traumă extinsă, cu o reacție disproporționată, din partea celui care suferă de Borderline. Va da vina pe părinți, pe frați sau pe prietenii din copilărie pentru toate elementele pe care el le vizualizează ca fiind suferință. Va nominaliza și va folosi cuvintul atroce sau extrem sau eveniment activ de intensitate maximă, care pentru noi poate nu înseamnă absolut nimic.

Această reacție are loc din cauza prezenței în organism și a minții a tulburării Borderline. Emoțiile sunt extrem de vizibile, el va trece de la o stare la alta. Specialiștii consideră că majoritatea bolnavilor au avut o predispoziție genetică, de a dezvolta această afecțiune, la care au fost adăugați și anumiți factori externi, precum o relație de familie toxică și sentimentul profund de a fi neglijat.

Borderline se manifestă prin următoarele elemente: autocritică, imagine de sine instabilă, planuri în carieră total instabile, lipsă totală de empatie, incapacitatea evidentă de a recunoaște nevoile celor din jur, relațiile personale sunt intense, dar instabile, o profundă neîncredere, în raport cu ce văd și cu ce aud, frica de singurătate, frica de a fi dominați. În cazul lui David Pușcaș, este absolut normal, în conformitate cu ce a fost diagnosticat, ca afirmația lui, prin care spune că aceste boli sunt datorate abandonului părinților naturali și ulterior cel al părinților adoptivi, să fie credibilă, mai întâi ”, a mai spus psihologul.

Citește și: Dieta banală cu care Luminiţa Anghel arată impecabil la 54 de ani. „Am greutatea de acum 17-18 ani”