Reacția de ultimă oră a șefului NATO după ce Putin a ordonat retragerea trupelor sale din Herson! „A făcut câteva greșeli uriașe!”

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a reacționat miercuri, după ce Vladimir Putin a ordonat retragerea trupelor sale din Herson. Șeful NATO a transmis că țarul de la Kremlin a făcut „mai multe greșeli uriașe și strategice” atunci când a invadat Ucraina.

09 nov. 2022, 19:27
Reacția de ultimă oră a șefului NATO după ce Putin a ordonat retragerea trupelor sale din Herson! „A făcut câteva greșeli uriașe!”

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a spus miercuri, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc în fața Downing Street, că Vladimir Putin a făcut „mai multe greșeli uriașe și strategice” atunci când a invadat Ucraina.

Citește și Ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu a ordonat retragerea forţelor ruse din Herson VIDEO

Reacția sa a venit la scurt timp după ce președintele rus Vladimir Putin a ordonat retragerea trupelor sale din Herson.

„Președintele Putin a făcut mai multe greșeli uriașe când a invadat Ucraina, greșeli strategice. Una dintre ele a fost să-i subestimeze pe ucraineni – curajul lor, angajamentul lor de a lupta și de a-și proteja țara. Cealaltă greșeală pe care a făcut-o a fost să subestimeze aliații, partenerii NATO și capacitatea noastră de a sprijini Ucraina. Ceea ce am văzut aliații și partenerii NATO au oferit un sprijin fără precedent Ucrainei. Și ceea ce vedem când ne uităm la sondajele de opinie, la mesajele politice din diferite țări aliate NATO, este că suntem gata să continuăm să oferim sprijin atâta timp cât este nevoie”, a declarat Jens Stoltenberg, potrivit The Guardian.

Șeful NATO a mai spus că există „întotdeauna unele voci care au o altă părere”, dar „mesajul clar” al majorității este că „vom continua să sprijinim Ucraina”.

Ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu a ordonat retragerea forţelor ruse din Herson

Serghei Şoigu, minstrul rus al Apărării, a ordinat, miercuri, retragerea forţelor armate de pe malul drept al fluviului Nipru, în regiunea ucraineană Herson, care include capitala regiunii, cu acelaşi nume, ţinta unei vaste contra-ofensive ucrainene.

„Procedaţi la retragerea militarilor”, a anunţat Serghei Şoigu la televiziune, în urma unei propuneri în acest sens a comandantului operaţiunilor ruse în Ucraina, generalul Serghiei Surovikin.

Anunţul marchează cea mai importantă retragere a Rusiei de la începutul invaziei şi un posibil punct de cotitură în războiul din Ucraina, care durează de aproape nouă luni.

Serghei  Suriovikin a recunoscut că este o decizie „deloc uşor de luat” şi a declarat că aprovizionarea oraşului Herson nu mai este posibilă. Retragerea presupune părăsirea de către armata rusă a malului de vest al fluviului Nipru.

„În aceste circumstanţe, cea mai sensibilă opţiune este să organizăm apărarea de-a lungul barierei fluviului Nipru”, a declarat Serghei Surovikin într-o reuniune cu comandanţi militari de rang înalt, potrivit BBC News.

Citeștre și Fostul președinte al Ucrainei, mesaj către armata lui Zelenski: „Așa se poate negocia cu călăul Putin!”