Reacţia fiului deputatului Călin Matei, audiat în cazul bătăii cu săbii din Baia Mare. „Clanurile s-au bătut în magazin. Eu eram afară”

Tudor Matei, fiul deputatului PSD Călin Matei, a declarat, miercuri, la România TV, că "a fost un accident" faptul că a ajuns să fie audiat la Poliţie în cazul bătăii cu săbii care a avut loc în parcarea unui supermarket din Baia Mare. Bărbatul susţine că a fost confundat şi, cu toate acestea "Poliţia a intervenit în forţă, fără somări".

RomaniaTV.net
06 mai 2020, 11:55
Reacţia fiului deputatului Călin Matei, audiat în cazul bătăii cu săbii din Baia Mare. „Clanurile s-au bătut în magazin. Eu eram afară”

Contactat telefonic de România TV, Tudor Matei a explicat că scandalul a pornit marţi seara în momentul în care oprise maşina în parcarea unui supermarket din Baia Mare.

„A fost un accident. Am fost confundant.  Am parcat pur şi simplu.  Poliţia a intervenit în forţă, fără somări. Acum s-a făcut o greşeală.

Clanurile s-au bătut în magazin. Eu eram afară. Se poate verifica”, a declarat Tudor Matei, fiul deputatului PSD Călin Matei, la România TV.

Fiul parlamentarului a fost dus la audieri, unde le-a explicat anchetatorilor că nu are legătură cu grupările care s-au bătut cu săbii.

„S-a lămurit că nu aveam treabă cu ei. Au vorbit şi părţile implicate în conflict că nu am treabă cu ei. A dat un comunicat oficial Poliţia din Maramureş că nu am nicio treabă”, a explicat Tudor Matei.

De asemenea, bărbatul a mai spus că este fermier, are o cultură de sparanghel, iar acum este perioada de recoltare.

„Nu mă interesează clanurile. Nu e treaba mea”, a spus fiul deputatului social-democrat.

Reacţia IPJ Maramureş, în cazul bătăii cu săbii din Baia Mare

„În urma evenimentului de ieri de la Baia Mare, care a impus necesitatea restabilirii climatului de ordine și siguranță publică au fost identificate, legitimate și conduse la sediul Poliției municipiului Baia Mare mai multe persoane.

Activitățile investigative și procedurale efectuate au condus la clarificarea situației de fapt și identificarea tuturor participanților la conflictul respectiv, inclusiv a unor martori la acest eveniment.

La momentul intervenției la fața locului una dintre aceste persoane a fost indicată de către alte persoane prezente ca fiind participantă la conflictul de referință, context în care a fost interceptată, imobilizată și condusă la sediul poliției, stabilindu-se ulterior că nu a fost implicată în eveniment.

Facem precizarea că toate activitățile au fost realizate cu respectarea prevederilor legale, reafirmând că prioritatea instituției noastre este prezervarea permanentă a climatului de ordine și siguranță publică.

Sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice, distrugere și lovire sau alte violențe, urmând a fi dispuse măsuri legale”, au anunţat reprezentanţii IPJ Maramureş.

Bătaie cu săbii şi cuţite la un supermarket din Baia Mare. Fiul unui deputat PSD, dus la audieri VIDEO