Reacţia judecătorului Horaţius Dumbravă după ce Traian Băsescu l-a acuzat că minte

Judecătorul Horaţius Dumbravă a reacţionat, joi, după atacul preşedintelui Traian Băsescu, spunând că fiecare este liber să tragă ce concluzie doreşte.

09 oct. 2014, 14:17
Reacţia judecătorului Horaţius Dumbravă după ce Traian Băsescu l-a acuzat că minte

„Plenul CSM a decis astazi cu unanimitate de voturi sa sesizeze Inspectia Judiciara in urma declaratiilor facute de presedintele si premierul Romaniei, urmand sa se analizeze daca acestea au adus in vreun fel atingere justitiei. Atat am avut de spus pe aceasta tema. Fiecare este liber sa traga ce concluzie doreste„, a scris Horaţius Dumbravă pe Facebook.

Victor Ponta: Atacul lui Traian Băsescu reflectă o persoană INCAPABILĂ să îşi exercite funcţia

Preşedintele Traian Băsescu l-a acuzat, joi, pe judecătorul Horaţius Dumbravă, membru în CSM, că a minţit în legătură cu acuzele pe care i le-a adus legat de dosarul Microsoft.

Băsescu susţine că decizia CSM de a sesiza Inspecţia Judiciară în legătură cu declaraţiile sale pe scandalul Microsoft reprezintă un abuz împotriva sa, din moment ce informaţiile pe care le-a dezvăluit legate de licenţele IT nu proveneau din dosarul procurorilor, ci din alte surse la care el, în calitate de şef al statului, are acces.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis în unanimitate să sesizeze Inspecţia Judiciară cu privire la apărarea independenţei justiţiei în legătură cu ultimele afirmaţii ale premierului Victor Ponta referitoare la dosarul Lukoil şi ale preşedintelui Traian Băsescu cu privire la dosarul Microsoft. De asemenea, CSM sesizează IJ cu privire la declaraţiile făcute de Varujan Vosganian referitoare la condamnarea lui Sorin Roşca Stănescu.