Reacţia lui Florin Cîţu la propunerea social-democraţilor: „PSD este în opoziţie”

PSD i-a cerut luni, printr-un comunicat, premierului Florin Cîţu să îşi delege atribuţiile unuia dintre cei doi vicepremieri, până la congresul de pe 25 septembrie, unde va fi ales noul preşedinte al PNL.

26 iul. 2021, 19:31
Reacţia lui Florin Cîţu la propunerea social-democraţilor: „PSD este în opoziţie”

„PSD este în Opoziție. Mai mult de atât…”, a fost reacția premierului Florin Cîțu la cererea social-democraților, potrivit Mediafax.

Social-democrații îi cer lui Florin Cîțu să-și delege atribuțiile de premier, conform legislației, în perioada campaniei electorale din partid rămasă până la Congresul PNL din 25 septembrie: „Cîțu nu mai are capacitatea de a-și exercita atribuțiile în mod obiectiv”.

„PSD solicită premierului Florin Cîțu să facă un pas în spate și să-și delege atribuțiile de premier, conform legislației în vigoare, în perioada campaniei electorale din partid rămasă până la Congresul PNL din 25 septembrie. Delegarea atribuțiilor de premier către un alt membru al guvernului, de regulă către un vicepremier, este o procedură uzuală, folosită în trecut de alți premieri ai României. Nu credem că președintele Iohannis s-ar opune unei asemenea decizii care are ca scop protejarea actului de guvernare”, potrivit unui comunicat de presă.

PSD: „Premierul Cîțu nu mai are capacitatea de a-și exercita atribuțiile în mod obiectiv”

Social-democrații

susțin că premierul nu mai are capacitatea de a-și exercita atribuțiile în mod obiectiv.

„PSD consideră că aceasta este o soluție care ține departe guvernarea de scandalul uriaș generat de lupta pentru putere din PNL. Scandalul , în care premierul a folosit resursele Guvernului pentru campania sa din partid, precum și pelerinajul la Palatul Victoria al primarilor PNL pentru a face troc cu fonduri publice în schimbul votului pentru șefia partidului constituie dovezi temeinice că premierul Cîțu nu mai are capacitatea de a-și exercita atribuțiile în mod obiectiv, afectând astfel în mod deosebit de grav interesele comunităților locale tăiate de pe lista rectificării bugetare.

Cerem ca președintele Iohannis să își întrerupă îndelungata vacanță pentru a-l convinge pe premier să accepte această măsură care reprezintă o barieră de protecție a guvernării României față de interferențele toxice produse de scandalul politic din PNL”, se mai arată în comunicatul PSD.

Citeşte şi: Dan Barna, despre execuţia bugetară în ministerele conduse de USR-PLUS: „Lucrurile arată bine. Nu s-a discutat în coaliţie rectificarea bugetară, doar în guvern”