Reacţia lui Klaus Iohannis după anunţul unei noi candidaturi a Ursulei von der Leyen la preşedinţia Comisiei Europene: „Salut decizia. Sunt încrezător în dorinţa sa de a consolida unitatea şi obiectivele strategice ale UE”

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat luni că va candida pentru încă un mandat în acest post, candidatură confirmată de formaţiunea sa politică germană Uniunea Creştin-Democrată (CDU).

19 feb. 2024, 17:38
Reacţia lui Klaus Iohannis după anunţul unei noi candidaturi a Ursulei von der Leyen la preşedinţia Comisiei Europene: „Salut decizia. Sunt încrezător în dorinţa sa de a consolida unitatea şi obiectivele strategice ale UE”

„În conducerea federală am propus-o în unanimitate pe Ursula von der Leyen drept „Spitzenkandidatin”, (candidat cap de listă), înaintea Congresului Partidului Popular European (PPE) care va avea loc pe 6 şi 7 martie la Bucureşti”, a declarat preşedintele CDU, Friedrich Merz, la o conferinţă de presă după o întâlnire a conducerii partidului.

„Iau astăzi o decizie conştientă şi cugetată: doresc să mă prezint pentru un nou mandat de preşedintă a Comisiei Europene în urma alegerilor europarlamentare din luna iunie”, a confirmat Ursula von der Leyen la conferinţa de presă, scrie AFP.

Sondajele făcute în statele UE arată că o alianţă în Parlamentul European între grupurile politice progresiste (popularii, socialiştii, Verzii şi Renew) ar putea fi de data aceasta mai dificilă în urma creşterii popularităţii partidelor conservatoare şi de extremă dreapta, dar totuşi acestea din urmă nu vor putea împiedica formarea unei majorităţi a celor dintâi.

Citeşte şi: Probleme de familie: Diana Şoşoacă, desfiinţată de soţ, după ce l-a exclus din partid. „Nu pot accepta acţiunile ei abuzive”

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, luni, că salută decizia Uniunii Creştin Democrate de a o propune pe Ursula von der Leyen pentru un nou mandat de Preşedinte al Comisiei Europene.

”Salut decizia CDU de a o propune pe Ursula von der Leyen pentru un nou mandat de Preşedinte al Comisiei Europene. Sunt încrezător în dorinţa sa de a consolida unitatea şi obiectivele strategice ale Uniunii Europene şi de a lucra pentru soluţii concrete pentru toate Statele Membre şi cetăţenii europeni”, a fost mesajul şefului statului.

Citeşte şi: Peste un milion de români din Spania pot avea dublă cetățenie. Nicolae Ciucă se asigură că proiectul său ajută diaspora