Reacţia lui Klaus Iohannis după ce a fost amendat de CNCD: „Decizia este una profund politică”. Preşedintele va contesta în instanţă

Administrația Prezidențială a anunţat că va contesta decizia CNCD de a amenda declarațiile sale privind Ținutul Secuiesc. Președintele Klaus Iohannis spune că decizia "este una profund politică".

RomaniaTV.net
20 mai 2020, 10:58
Reacţia lui Klaus Iohannis după ce a fost amendat de CNCD: „Decizia este una profund politică”. Preşedintele va contesta în instanţă

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de hotărârea de astăzi a Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării. Având în vedere că decizia CNCD este una profund politică, Președintele României va contesta această hotărâre la instanța competentă”, arată poziția Administrației Prezidențiale, într-o reacție la solicitarea Digi24.ro.

Citeşte şi: Ciolacu, după amendarea lui Iohannis de către CNCD: Să-şi ceară scuze publice. Nu mai poate veni cu asemenea petarde grosolane

CNCD a decis, miercuri, sancționarea cu amendă pentru Președintele Klaus Iohannis, pentru afirmațiile referitoare la maghiari, dar a amendat și declarații făcute de Traian Băsescu și de lideri ai PSD. 

Luna trecuta, Klaus Iohannis a lansat un atac dur la adresa PSD, acuzând social-democrații că „vor să dea Ardealul ungurilor”: „Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD, ce înțelegeri se fac în Parlamentul României”.

Președintele și-a început declarația salutând în limba maghiară: „Jo napot kivanok, PSD”.

Apoi, Iohannis a spus „Este incredibil ce se întâmplă în Parlament! PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaților o lege prin care dă autonomie largă Ținutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD, ce înțelegeri se fac în Parlamentul României”.

UDMR i-a cerut președintelui Klaus Iohannis să-și ceară scuze pentru declarația legată de legea privind Ținutul Secuiesc.

De asemenea, Klaus Iohannis a fost reclamat la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), în urma declaraţiilor pe care le-a făcut cu privire la autonomia Ţinutului Secuiesc. Demersul a fost iniţiat de Asociația pentru Protecția Drepturilor Minoritare „Mikó Imre”.

Citeşte şi: Klaus Iohannis: PSD se luptă în birourile din Parlament să dea Ardealul ungurilor. Marcel Ciolacu, oare ce v-a promis Viktor Orban?