Reacția lui Marian Godină după ce Rareș Prisăcariu a câștigat Românii au Talent: ”Nu credcă este un copil abuzat. Doar nu-i aleg educația comentatorii de pe net”

În cadrul unei postări pe Facebook, Marian Godină, a mărturisit că nu îl consideră pe Rareș un copil „abuzat”, ci mai degrabă unul în a cărei educație s-a investit.

14 mai 2023, 19:24
Reacția lui Marian Godină după ce Rareș Prisăcariu a câștigat Românii au Talent: ”Nu credcă este un copil abuzat. Doar nu-i aleg educația comentatorii de pe net”

Marian Godină nu se încadrează în categoria persoanelor „revoltate”, ci s-a declarat surprins de modul în care anumiți părinți sunt în stare să-și instruiască în așa fel copiii, încât să uimească publicul român cu „texte atât de lungi memorate”.

,,Eu nu cred că acel copil, cel care a câștigat Românii au talent, e un copil abuzat. Eu cred că e un copil îngrijit, foarte bine crescut, care are parte de o educație aleasă. Aleasă de părinți, desigur, că doar nu-i aleg educația comentatorii de pe net.

Mai cred că are un talent de orator, cel mai probabil la pachet cu mult antrenament, și o memorie foarte bună. Sunt foarte mulți adulți care nu ar fi capabili să memoreze texte atât de lungi.

L-aș fi votat vreodată pe acel copil? Cu siguranță nu. De altfel, nici nu cred că cineva i-a votat talentul oratoric și cred că pe nimeni nu ar fi impresionat dacă ar fi recitat ceva din Shakespeare, la fel cum nimeni nu ar fi fost impresionat nici de aceleași versuri, dar recitate de un adult.

Citește și: Anunțul făcut de prezentatorul Survivor România despre foștii concurenți: ”Vă mărturisesc că veți simți cum emoțiile vor atinge noi cote”

Părinții i-au ales niște texte numai bune de prins la norod, niște înșiruiri de platitudini care impresionează oamenii mai mult emotivi și mai puțin raționali. Ar fi interesant să vedem niște statistici despre publicul acelei emisiuni și, mai ales, despre cei care votează. Sunt convins că nu ar fi surprize, este foarte previzibil.

În concluzie, eu nu sunt revoltat, așa cum îi văd pe mulți, mai ales pentru că nu am votat, ba doar am văzut prima sa apariție, iar după câteva minute m-am minunat de ce îi mai duce capul pe unii părinți să își pună copiii să spună.

Pentru că da, un copil de vârsta lui, oricât de mult le-ar plăcea unora să creadă asta, indiferent de cât de mare ar avea IQ-ul, nu poate face nimic de capul lui, nu se poate înscrie la o emisiune, nu poate alege singur ce să recite, ce să învețe, ce să citească, cum și cu ce să se îmbrace, la fel cum un copil de vârsta lui nu răspunde în fața legii. Pentru că nu are discernământ. La fel ca mulți dintre adulții care votează.”, a scris Marian Godină, pe Facebook.

Citește și: Cât de periculos este „fenomenul Rareș Prisăcariu”? Un expert în securitate a explicat cât de grav este ce s-a întâmplat la „Românii au talent”