Reacţia lui Stelian Ion după demiterea lui Vlad Voiculescu. „M-a surprins. Am fost dezamăgit. Ne învârtim în jurul cozii”

Stelian Ion, ministrul Justiţiei, a catalogat demiterea lui Vlad Voiculescu din funcţia de ministru al Sănătăţii drept "un moment foarte neplăcut". Deputatul USRPLUS susţine că, în pofida deciziei de revocare, coaliţia de guvernare merge mai departe deoarece "ideea de a se opri acum neputând fi acceptată".

14 apr. 2021, 22:58
Reacţia lui Stelian Ion după demiterea lui Vlad Voiculescu. „M-a surprins. Am fost dezamăgit. Ne învârtim în jurul cozii”

Stelian Ion după demiterea lui Vlad Voiculescu. Ministrul Justiţiei a declarat că l-a surprins decizia pe care a luat-o Florin Cîţu de a-l revoca din funcţie pe Vlad Voiculescu.

„Coaliţia merge mai departe. Este un moment foarte neplăcut şi foarte dificil. Semnalul de alarmă a fost tras de preşedintele USR, Dan Barna, de preşedintele PLUS, Dacian Cioloş. Sunt chestiuni care trebuie să îşi găsească rezolvarea în perioada următoare, dar ideea că ne oprim acum nu poate fi acceptată. (…)

Decizia de astăzi m-a surprins. Am fost dezamăgit. (…) Trebuie să ne uităm la cei care ne-au ales şi de ce ne-au ales. Nu ne-au ales să ne răfuim între noi. Ştiu că sunt şi alegeri interne în partide, dar ideea este să ne concentrăm pe reformele propuse, să mergem cu viteză mare înainte, pentru că efectiv nu avem timp. Să stăm să ne învârtim în jurul cozii pentru nişte idei pe care ni le-am asumat prin programul de guvernare, să ne punem piedici unii altora, lucrul acesta nu va duce nicăieri”, a afirmat Stelian Ion, la Senat, conform Agerpres.

Ministrul Justiţiei consideră că „o problemă de coaliţie trebuie discutată în coaliţie”.

„Ieşiri separate şi a turma gaz pe foc nu duc nicăieri. (…) Nu există o discuţie acum în USR şi în PLUS pe tema cine să fie ministru. Ministru ar fi trebuit să fie în continuare Vlad Voiculescu, pentru că aşa a fost discuţia în coaliţie”, a susţinut Stelian Ion, conform sursei citate.

Citeşte şi: EXCLUSIV. Alexandru Rafila, despre varianta de a deveni premierul României: „Nu e un scop în viață, e vorba de o situație dificilă”

Reacţia lui Stelian Ion după demiterea lui Vlad Voiculescu. Ministrul Justiţiei consideră bine-venite discuţiile despre schimbarea premierului

Stelian Ion este de părere că Vlad Voiculescu a fost supus unui „linşaj mediatic”.

„Pentru mine a fost evident că s-a încercat să i se pună în cârcă vrute şi nevrute şi lucrul acesta mă mâhneşte foarte mult. Nu merita şi nu merită Vlad Voiculescu, pentru că este un om de bună credinţă, care a depus toată energia pentru a rezolva probeleme, dar de foarte multe ori i s-au pus piedici şi am văzut lucrul ăsta şi l-am perceput ca atare. Nu suntem încă în situaţia să discutăm despre cine va fi viitorul ministru. Pentru fiecare portofoliu, USR PLUS are oameni bine pregătiţi, care pot face lucruri foarte bune în ministere. Ideea este să tragem toţi în aceeaşi direcţie, să facem acele reforme, într-o viteză mare, pentru că nu mai este timp. Problemele din societate se agravează pe diferite segmente. Şi pe partea medicală şi pe chestiuni economice. Nu mai spun şi de Justiţie. Avem foarte mult de lucru”, a adăugat Stelian Ion.

Deputatul USRPLUS a mai afirmat că este firesc să se facă în permanenţă evaluări ale miniştrilor.

Întrebat dacă este necesară o discuţie preşedintele Klaus Iohannis în care USR PLUS să solicite schimbarea premierului şi a Guvernului, Stelian Ion a afirmat:

„Discuţii sunt bine-venite întotdeauna, dar sunt chestiuni pe care le vor aborda liderii politici. Dacă se va considera că este nevoie de o astfel de discuţie, ea va avea loc cu siguranţă”.

Citeşte şi: EXCLUSIV Traian Băsescu, scenariu-şoc privind criza din coaliţia de guvernare. „Un Guvern PNL – PSD ar fi o soluţie mai solidă decât alianţa cu USR. Deocamdată îi împiedică preşedintele”