Reacția lui Toni Iuruc, după ce Simona Halep a fost prinsă dopată. Fostul soț al sportivei este șocat

Toni Iuruc a fost șocat la aflarea veștii că Simona Halep a fost prinsă dopată. Cei doi au divorțat la jumătatea lunii septembrie.

21 oct. 2022, 21:32
Reacția lui Toni Iuruc, după ce Simona Halep a fost prinsă dopată. Fostul soț al sportivei este șocat

Toni Iuruc a fost surprins de faptul că Simona Halep a fost testată pozitiv la o substanță interzisă. Sportiva a fost suspendată provizoriu din tenis.

„Nu stiu despre ce este vorba. Aflu acum, de la dumneavoastră, sunt realmente surprins. Nu am ce sa spun mai multe, nu am ce sa comentez”, a declarat Toni Iuruc pentru playsport.ro.

Citește și: CUTREMUR! Simona Halep a fost prinsă dopată! E final de carieră! „O să lupt până la capăt! Nu mi-a trecut niciodată prin cap să trişez”

Cum a picat Simona Halep testul anti-doping

Simona Halep a picat testul anti-doping la US Open 2022 și a fost informnată de acest lucru pe șapte octombrie. I-au fost recoltate două pobe, iar în primul eșantion a fost depistat roxadustat.

Tenismena și-a exercitat dreptul de a solicita analizarea probei B, care, din păcate pentru aceasta, a confirmat constatarea din proba A. În timpul suspendării, Simona Halep nu este eligibilă să concureze sau să participe la niciun turneu sau meci de tenis.

Sportiva a fost testată la US Open 2022, desfășurat în perioada 29 august- 11 septembrie, unde a fost eliminată în primul tur.

Roxadustat este un medicament anti-anemie, care crește producția endogenă de eritropoietină și stimulează producția de hemoglobină și celule roșii din sânge. A fost investigat în studii clinice pentru tratamentul anemiei cauzate de boala renală cronică. Se administrează pe cale orală.

Citește și: Ilie Năstase o dinamitează pe Simona Halep după ce a fost prinsă dopată! „Vai de capul meu! Vai de mine! Nu pot să cred!”

Fostul antrenor al Simonei Halep, Andrei Pavel, e devastat după ce a aflat vestea că aceasta este suspendată pentru dopaj.

„Acum am aflat și, m-a sunat toată lumea. M-am uitat pe discursul ei, e șocant, totul este foarte șocant, m-am uitat pe ce a scris ea, am căutat și de substanța aia de care nu am auzit niciodată. Produce globule roșii, nu știu ce să spun. Nu m-am gândit niciodată că o să fie testată pozitiv, că o să ia substanțe. Am lucrat cu ea, o cunosc. Trece printr-o perioadă foarte grea și chestia asta nu e ceva pozitiv. Sper să fie puternică să treacă peste asta. Niciodată nu m-am gândit că este un sportiv sau o persoană care să folosească asemenea lucruri și doresc să nu fie o pată neagră pe cariera ei. Sper să iasă cu capul sus din chestia ăsta, și din divorț. E greu să faci un comentariu la toată chestia asta”, a spus Andrei Pavel.