REACŢIA lui Ponta după demisia lui Daniel Morar: „Este un GEST NORMAL”

Premierul Victor Ponta a reacţionat, vineri, după anunţul făcut de Daniel Morar privind retragerea de la şefia Parchetului, spunând că este "un gest normal", iar el îşi exprimă "disponibilitatea de a colabora de urgenţă cu CSM pentru rezolvarea situaţiei de la conducerea Parchetului General".

05 apr. 2013, 10:04
REACŢIA lui Ponta după demisia lui Daniel Morar: „Este un GEST NORMAL”

Premierul Victor Ponta, ministru interimar al Justiţiei, consideră că retragerea lui Daniel Morar este un gest normal, ţinând cont de lipsa unei prevederi legale care să asigure statutul său de conducere a Ministerului Public, şi îşi exprimă disponibilitatea de a colabora de urgenţă cu CSM.

Primul-ministru Victor Ponta, în calitate de ministru al Justiţiei, consideră că anunţul făcut de domnul Daniel Morar este un gest normal, ţinând cont de lipsa unei prevederi legale care să asigure statutul său de conducere a Ministerului Public. Această situaţie era de natură să pericliteze grav activitatea instituţiei şi să creeze un blocaj cu efecte instituţionale profund negative. Premierul Victor Ponta îşi exprimă disponibilitatea de a colabora de urgenţă cu CSM pentru rezolvarea situaţiei de la conducerea Parchetului General, în aşa fel încât să se asigure stabilitatea acestei instituţii importante a statului„, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Prim-adjunctul procurorului general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Daniel Morar, a anunţat, vineri, că a decis să se retragă din această funcţie şi i-a comunicat acest lucru preşedintelui Traian Băsescu.

El a precizat că a renunţat la această „competiţie” pentru că a dorit să îi dea preşedintelui Traian Băsescu „dreptul şi limitele, şi marja de a negocia cu ministrul de Justiţie şi de a obţine pentru vârful DNA-ului, pentru vârful Ministerului Public oameni dintre cei mai buni”.

Morar a spus că va solicita Consiliului Superior al Magistraturii să revoce detaşarea lui în funcţia de prim-adjunct al procurorului general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.