Reacţia oficială a senatorului PNL prins cu sticla de coniac în braţe: „Încercam să relaxez atmosfera”

Senatorul PNL de Bacău, Daniel Fenechiu, a fost surprins în timpul dezbaterilor din Comisia Juridică din Senat, cu o sticlă de coniac şi o pisică în braţe. Politicianul a transmis un comuniat oficial în care oferă precizări cu privire la ipostazele în care a fost surprins şi care au apărut în presă. 

RomaniaTV.net
16 iul. 2020, 07:35

Conform comunicatului, acesta se afla într-o pauză a lucrărilor Comisiei Juridice şi încerca să relaxeze atmosfera după o perioadă de dezbateri tensionată. De asemenea, acesta a menţionat faptul că nu a consumat alcool, iar în ceaşcă se afla doar cafea.

Citeşte şi: Un senator PNL, filmat cu sticla de coniac şi pisica în braţe în timpul dezbaterii pentru legea carantinei şi izolării

„Este evident, pentru oricine urmărește întreaga înregistrare – din care sunt difuzate doar două secvențe, că am încercat să fac o glumă – chiar dacă s-a dovedit că aceasta a fost
nepotrivita, menită, așa cum arătam, să detensioneze atmosfera după 11 ore de dezbateri și discuții” , a transmis acesta,

Daniel Fenechiu a clarificat şi momentul în care a prezentat-o în faţa colegilor pe pisica sa, Sasha, specificând faptul că nu consideră că acest lucru a afectat buna funcţionare a dezbaterii.

„Relativ la prezența în imagini a pisicului meu Sasha, precizez că nu cred că aceasta a afectat in vreun fel buna funcționare a Comisiei, la sfârșit de ședință” , a menţionat politicianul.

Dezbaterile pentru legea carantinei şi izolării au început marţi, după ora 21:00 şi s-au încheiat în jurul orei 01:30. În timpul unei pauze, senatorul liberal Fenechiu a arătat în faţa camerei, care transmitea LIVE, o sticlă de coniac.

„Un coniac din anul nașterii mele, are 50 de ani. Așa, cand e cate un moment important, beau cate un paharel. Îmi stimuleaza creativitatea. Deci e foarte ok. Și ca lumea să nu știe ce fac, bem din ceșcuță. Pe vremuri, când eram elev și fentam anumite reguli, îmi puneam în ceșcuță”, a spus senatorul PNL de Bacău, Fenechiu.