Reacţia Olguţei Vasilescu după percheziţiile de la Primăria Craiova

Procurorii DNA Craiova au efectuat, joi, mai multe percheziţii într-un dosar în care se efectuează cercetări care vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi infracţiuni îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene ce ar fi fost comise în perioada 2013-2014. Inclusiv Primăria Craiova a fost vizată de ancheta DNA.

27 nov. 2014, 20:02
Reacţia Olguţei Vasilescu după percheziţiile de la Primăria Craiova

După percheziţiile de la Primăria Capitalei, edilul oraşului Olguţa Vasilescu a scris un mesaj pe care l-a postat pe Facebook: „Primăria Craiova dă curs tuturor solicitărilor procurorilor DNA care cercetează orice speţă, iar cei vinovaţi trebuie să plătească„.

Percheziţiile au fost efectuate inclusiv la sediul Primăriei Craiova şi au legătură cu proiectul Water Park, potrivit unor surse judiciare, citate de Agerpres. Aceleaşi surse susţin că printre persoanele vizate ar fi şi funcţionari din primărie.

În acest dosar se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, luare de mită în formă continuată, dare de mită şi spălare de bani.

Astfel, directorul uneia dintre societăţile implicate în realizarea complexului de agrement Craiova-Water Park, împreună cu persoane cu funcţii de decizie din cadrul Primăriei Craiova, ar fi desfăşurat acţiuni în direcţia fraudării fondurilor europene angajate în execuţia proiectului prin înregistrarea în situaţiile de plată aferente cererilor de rambursare a unor lucrări/servicii fictive.

Astfel, în acest context ar fi fost înscrise în situaţiile de plată cantităţi de materiale care nu au fost utilizate /lucrări care nu au fost executate în fapt, valoarea acestora fiind facturată (aproximativ de 2.350.000 lei).

Sursele citate au precizat că, în schimbul acceptului de avizare la plată a cheltuielilor fictive, solicitate la decontare, precum şi în baza înţelegerilor anterioare, dirigintele de şantier ar fi impus directorului executiv al societăţii în cauză acordarea unui comision în cuantum de 1% din valoarea fiecărei situaţii lunare de plată.

Anchetatorii efectuează percheziţii la Primăria Craiova, între birourile vizate fiind cele ale angajaţilor Serviciului financiar-contabil, au mai precizat sursele.

De asemenea, percheziţii sunt şi la firmele care au lucrat la realizarea respectivului complex, la cea care a asigurat dirigenţia de şantier şi la domiciliul administratorului uneia dintre aceste societăţi.