Reacţia Oliviei Steer după ce i-a fost retras premiul la Gala Femeilor care Dăruiesc Sănătate

Olivia Steer a reacţionat, miercuri noaptea după ce, la un eveniment dedicat sănătăţii, organizatorul a decis la numai câteva ore distanţă să-i retragă premiul. 

RomaniaTV.net
20 apr. 2018, 05:53
Reacţia Oliviei Steer după ce i-a fost retras premiul la Gala Femeilor care Dăruiesc Sănătate

„Înțeleg că Aqua Carpatica a fost singurul, dintre sponsorii Galei de aseară, care a cerut anularea premiului ce mi-a fost oferit de către Asociația pentru o Viață Sănătoasă din România, șantajînd organizatorii că, în caz contrar, își retrage finanțarea.

Motivul invocat sună asa: Valorile pe care le promovăm sunt legate de un stil de viață sănătos, de consumul unei ape minerale naturale filtrate natural, prin procese hidrogeologice de milioane de ani. Prin urmare, există o incompatibilitate crasă între valorile noastre și valorile susținute de Olivia Steer, a spus Jean Valvis.

Găsesc amuzata că sentimentele care il anima azi pe Jean Valvis au o reciprocitate veche de mai bine de 7 ani: căci aceeași incompatibilitate crasă o sesizam și eu într-un articol de pe blogul meu, din aprilie 2011, în care făceam publice niște măsurători ale apelor de pe piata din Romania, realizate cu un TDS-metru. Am aflat atunci prin testări personale tot ce aveam nevoie să aflu despre Aqua Carpatica, motiv pentru care în toți acești ani am refuzat constant să consum acest produs, de dragul rinichilor mei.

În plus, scandalurile răsunătoare prin care a trecut brandul Aqua Carpatica privind nitratii in concentratii mai mari decit cele declarate in reclama pentru apa comercializata sub sloganul de „cea mai pură” sau împrumutul fără drept al designului sticlei, după cel al unei firme sîrbești (proces pierdut de Valvis in 2016, în primă instantă, la Tribunalul Bucuresti, pentru încălcarea dreptului de proprietate intelectuală) nu m-au ajutat să-mi shimb părerea nici despre apa lor, și nici despre „valorile brandului” cu care se mîndrește azi Jean Valvis.

Cu alte cuvinte, revocarea premiului nu e nici o pierdere personală. Ba dimpotrivă!”, a scris Olivia Steer pe Facebook.

Olivia Steer a fost premiată, miercuri seara, la „Gala Femeilor care Dăruiesc Sănătate”, pentru „rolul său activ în societate”. Premiul acordat Oliviei Steer vine în contextul în care România este ţara europeană cu cea mai gravă epidemie de rujeolă şi cu cea mai scăzută rată a vaccinării cu ROR, iar Olivia Steer este cunoscută pentru poziţia sa vehementă anti-vaccinare. Atât Medicover cât şi AquaCarpatica au spus că se delimitează de eveniment şi că susţin vaccinarea. 

În urma valului de critici iscat în urma anunțării câștigătorilor în cadrul Galei Femeilor care Dăruiesc Sănătate, organizatoarea evenimentului a anunțat pe pagina de Facebook că premiul a fost retras. „Singurul motiv pentru care Olivia Steer s-a aflat pe lista celor premiați în cadrul Galei este acela că încurajează un mod de viață sănătos”, a precizat Florentina Opriș, lăsând să se înțeleagă că decizia a fost luată la presiunea companiilor care au sponsorizat evenimentul.

Citeşte şi: Olivia Steer, susţinătoare a NEVACCINĂRII, premiată la Gala Femeilor care Dăruiesc Sănătate. Sponsorii revoltaţi, premiul a fost retras