REACŢIA Preşedinţiei la cererea de graţiere a Monicăi Iacob Ridzi

Soţul Monicăi Iacob Ridzi, Tiberiu Iacob Ridzi, a depus o cerere de graţiere în numele fostului ministru, document în care au fost invocate atât starea de sănătate a acesteia, cât şi situaţia celor doi copii ai cuplului. Administrația Prezidențială a precizat pentru Agerpres că va analiza documentele depuse la Cotroceni de soțul Monicăi Iacob Ridzi prin care solicită grațierea acesteia.

28 mai 2015, 12:02
REACŢIA Preşedinţiei la cererea de graţiere a Monicăi Iacob Ridzi

Tiberiu Iacob Ridzi a depus joi, la Palatul Cotroceni, o cerere de graţiere a soţiei sale, Monica Iacob Ridzi. În cererea de graţiere au fost invocate atât starea de sănătate a acesteia, cât şi situaţia celor doi copii ai cuplului.

„Administrația Prezidențială va analiza documentele primite”, a arătat Președinția.

Potrivit sursei citate, Tiberiu Iacob-Ridzi a depus joi la Cotroceni mai multe documente cu privire la grațierea Monicăi Iacob-Ridzi care însumează aproximativ 2.000 de pagini.

Administrația Prezidențială va analiza documentele pentru a vedea dacă sunt îndeplinite elementele cererii de grațiere.

CITEŞTE ŞI Soţul Monicăi Iacob Ridzi îi cere lui Klaus Iohannis să-i graţieze soţia VIDEO

Monica Iacob Ridzi se află la Spitalul Penitenciar Jilava, fiind transferată de la Penitenciarul Gherla, din cauza problemelor de sănătate.

Pe 8 mai, judecătorii de la Tribunalul Ilfov au amânat pentru 5 iunie procesul în care fostul ministru al Tineretului și Sportului solicită întreruperea executării pedepsei de cinci ani închisoare primită în dosarul legat de organizarea Zilei Tineretului din 2009.

Instanța a amânat procesul deoarece la dosar nu exista expertiza Institutului Național de Medicină Legală prin care să se stabilească dacă Ridzi suferă de o boală care nu poate fi tratată în rețeaua sanitară a Administrației Naționale a Penitenciarelor și care face imposibilă executarea imediată a pedepsei.

Tiberiu Iacob Ridzi, soțul Monicăi Iacob Ridzi, declara în urmă cu o lună că motivul pentru care se cere întreruperea executării pedepsei este acela că soția sa trebuie să efectueze o serie de investigații medicale care nu pot fi realizate în sistemul medical din penitenciar. El menționa că soția sa are mai multe probleme medicale și o imunitate foarte scăzută.

Pe 15 februarie, Monica Iacob-Ridzi a fost condamnată definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea Zilei Tineretului din 2009.


loading...