Reacţia PSD după acuzaţiile preşedintelui. „Guvernul lui a pierdut controlul pandemiei. Iohannis a pierdut controlul raţiunii”

PSD a reacţionat după ce Klaus Iohannis i-a acuzat pe social-democraţi că au declanşat criza sanitară din România. Lucian Romaşcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, a afirmat că preşedintele "a pierdut controlul raţiunii". De asemenea, social-democraţii au anunţat că la mijlocul lunii august va depune o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Orban.

RomaniaTV.net
30 iul. 2020, 12:12
Reacţia PSD după acuzaţiile preşedintelui. „Guvernul lui a pierdut controlul pandemiei. Iohannis a pierdut controlul raţiunii”

„Domnul Iohannis minte aşa cum a făcut şi ieri. După ce Guvernul lui a pierdut controlul pandemiei, acum Iohanis a pierdut controlul raţiunii. A avut o ieşire necontrolată la televizor, extrem de nervos, după dezastrul declaraţiei de ieri, unde a fost criticat de toată lumea.

Toată România s-a săturat să audă aceeaşi placă obosită: PSD e de vină. Ne-am plictisit că după mai bine de două luni după ce şi-a pus Guvernul lui să auzim că alţii sunt vinovaţi. Vinovat este Iohannis şi Guvernul PNL”, a afirmat purtătorul de cuvânt al PSD.

Lucian Romaşcanu a afirmat că „Guvernul PNL a scăpat situaţia de sub control cu pandemia”.

„Ei controlează DSP-urile, ei au ISU, ei au Ministerul Sănătăţii, ei conduc Ministerul de Interne. Şi nu fac nimic! Acest Guvern incompetent şi criminal este de vină pentru această criză fără precedent.

A doua minciună este legată de calendarul depunerii şi votării legii privind carantinarea şi izolarea. Guvernul trebuia să trimită legea privind carantinarea şi izolarea imediat după 25 iunie, când s-a pronunţat CCR. Aşteptarea până la motivarea Curţii nu este decât o explicaţie a incompetenţei şi a eşecului.

Au trimis legea abia pe 6 iulie şi pe 7 iulie. Pe 9 iulie, în mai puţin de 48 de ore, a fost adoptată de Camera Deputaţilor, tocmai pentru a ne mişca cu rapiditate. Însuşi preşedintele Iohannis a spus că este nevoie de dezbatere pe această lege.
Legea trimisă de Guvern era o lege a abuzurilor pe care Senatul României a corectat-o”, a precizat Romaşcanu.

Social-democraţii susţin că „ceea ce face Iohannis e să apere incompetenţa”.

„Cum să aperi nepotismele? Sunt luni de zile că în fruntea spitalelor au fost numiţi cioclii, chelneri. Criza sanitară este cauzată de Guvernul incompetent şi criminal Orban.

Cum să aperi hoţia? Ştim cazul Unifarm. Orban are în apropierea sa condamnaţi. Apărarea acestui Guvern incompetent va fi un eşec”, a afirmat Lucian Romaşcanu, purtătorul de cuvânt al PSD.

De asemenea, Romaşcanu a subliniat că PSD va depune la mijlocul lunii august o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Orban.

„Necesitatea este mult mai evidentă. Noi în acest moment avem toate semnăturile. 202 de voturi, semnături. Există declaraţii publice că se vor alătura şi alte partide politice, dar vor fi negocieri”, a spus reprezentantul PSD.

Klaus Iohannis: „PSD-ul a creat intenţionat o criză sanitară ca să critice Guvernul! Pentru PSD nu contează că sute de români au murit”


loading...