Reacţia PSD, după ce preşedintele a criticat dur legea bugetului pentru 2019

PSD a reacţionat la criticile preşedintelui Klaus Iohannis pe tema bugetului, transmise prin intermediul purtătorului de cuvânt Mădălina Dobrovolschi. Eugen Teodorovici, ministrul de Finanţe, a afirmat că declaraţia de la Cotroceni arată că la Preşedinţie nici măcar nu s-a citit bugetul. În schimb, Codrin Ştefănescu, secretarul general al PSD, îl acuză pe preşedinte Iohannis că face campanie în favoarea PNL, interpretând eronat datele bugetare. 

RomaniaTV.net
20 feb. 2019, 11:16
Reacţia PSD, după ce preşedintele a criticat dur legea bugetului pentru 2019

Partidul Social Democrat a postat, miercuri, un mesaj pe pagina de Facebook, în care susţine că singurul buget pe care preşedintele Klaus Iohannis l-ar fi considerat potrivit ar fi fost cel eleborat de PNL, însă acest lucru nu este posibil. „Cetăţenii nu au încredere că PNL ar putea conduce România”, susţin social-democraţii care afirmă că în ultimii doi ani economia a mers bine şi ar fi putut merge şi mai bine „dacă Iohannis nu ar fi băgat tot timpul beţe-n roate”.

”Singurul buget pe placul lui Iohannis ar fi cel propus de PNL. Nu înţelege însă că cetăţenii nu au încredere că PNL ar putea conduce România, aşa cum s-a văzut la ultimele alegeri. În cei doi ani de guvernare PSD, economia a mers bine, puterea de cumpărare a pensionarilor şi salariaţilor a crescut cu 18%-20%, peste rata inflaţiei, iar în acest an Guvernul a alocat cu peste 15 miliarde lei mai mult pentru investiţii. Lucrurile ar fi putut merge şi mai bine dacă Iohannis nu ar fi băgat tot timpul beţe-n roate”, scrie, miercuri, PSD, pe pagina oficială de Facebook.

Social-democraţi afirmă că şeful statului este preocupat doar de campania sa electorală.

”Blochează orice, fără să fi avut nici măcar o singură iniţiativă constructivă, care să fi adus ceva bun pentru cetăţeni! Din acest motiv PNL a pierdut alegerile, iar românii consideră în continuare că PSD poate administra cel mai bine economia naţională”, susţine PSD.

Eugen Teodorovici a afirmat că declaraţia de la Cotroceni arată că la Preşedinţie nici măcar nu s-a citit bugetul.

„Este o declarație pentru campania electorală pe care președintele a început-o de ceva timp”, a mai spus Teodorovici.

„Astăzi, la Cotroceni, purtătorul de cuvânt al lui Klaus Werner Iohannos a citit un text de campanie în favoarea partidului prezidențial condus de Ludovic Orban.

În rest, nimeni nu a înțeles nimic din ceea ce a fost comunicat publicului și nici românii nu au înțeles cum de poate să interpreteze atât de eronat Klaus Werner Iohannis Bugetul cel mai mare pe care l-a avut România în ultimii 30 de ani.

Iar faptul că purtătorul de cuvânt al Cotroceniului a folosit cuvântul PSD de aproximativ 40 de ori nu face decât să demonstreze ranchiună personală pe care o poartă Klaus Werner Iohannis celui mai performant guvern din ultimii mulți ani”, a declarat Codrin Ştefănescu pentru STIRIPESURSE.RO.

Parlamentul a trimis miercuri la Cotroceni, pentru promulgare, legea bugetului pe 2019. În aceeaşi zi, preşedintele Klaus Iohannis a atras atenţia, prin intermediul purtătorului de cuvânt al preşedintelui, Mădălina Dobrovolschi, că bugetul de stat pe 2019 „nu e destinat progresului României, ci bunăstării PSD”.

„Au trecut 3 luni de când PSD trebuia să prezinte public proiectul de buget pentru acest an! Abia astăzi bugetul de stat pentru anul 2019 a ajuns la Președintele României pentru promulgare. Președintele României, domnul Klaus Iohannis, atrage încă o dată atenția că bugetul de stat pentru anul 2019 nu este destinat dezvoltării și progresului României, ci bunăstării PSD.

Bugetul pentru anul 2019, croit din imaginația PSD pe baza unor cifre exagerat de optimiste, reprezintă o nouă dovadă a iresponsabilității și modului defectuos prin care social-democrații au decis să guverneze România. În pofida numeroaselor semnale de alarmă cu privire la sustenabilitate, PSD a mers înainte cu bugetul, așa cum a decis de fapt grupul restrâns de la vârful acestui partid, care are interese paralele cu cele ale românilor”, a atras atenţia purtătorul de cuvânt al Administraţiei prezidenţiale.

Potrivit Administraţiei prezidenţiale, „bugetul de stat pentru anul 2019 face rabat de la cele mai elementare condiții de legalitate și procedură”.

„Întârzierea neexplicată nici până în prezent a bugetului denotă de fapt lipsa de soluții a Guvernului PSD, soluții pentru problemele reale ale cetățenilor. Un Guvern care și-a demonstrat în repetate rânduri limitele, un Guvern al imposturii, incompetenței, care a picat cu brio, iată, și acest test important – acela de a construi un buget credibil, sustenabil și la timp pentru nevoile românilor.

Mai grav, la baza elaborării sale nu au stat prioritățile României, ci nevoile PSD de a aloca banii publici în mod discreționar, în propriul beneficiu politic și pentru a asigura resurse pentru clientelă.

Însăilarea neprofesionistă trecută pe repede înainte de PSD prin Parlament, fără dezbateri reale, pune în pericol stabilitatea economică a României. Președintele Klaus Iohannis subliniază că bugetul votat de către coaliția majoritară este presărat cu estimări suprarealiste și, de fapt, nu ține cont de contextul economic. Taxele și impozitele majorate de PSD, dobânzile mai mari, prețurile care au crescut constant, reducând, de fapt, puterea de cumpărare, sunt elemente care arată că și în 2019 situația economică va fi mult sub așteptările pe care, de fapt, se bazează Guvernul”, a mai spus Mădălina Dobrovischi.

În opinia şefului statului, „este ridicol să caracterizezi bugetul pe 2019 drept un buget dedicat investițiilor, când cifrele indică un buget mai degrabă de austeritate, cu finanțare de subzistență, cu zero investiții pe anumite zone, cu nevoia de reorganizări și chiar disponibilizări generate de lipsa de fonduri pentru cheltuielile curente”.

Întreaga declaraţie a purtătorului de cuvânt al Administraţiei prezidenţiale AICI