Reacţia PSD după desemnarea lui Dacian Cioloş. Mai există coaliţia? Răspunsul lui Dragnea VIDEO

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, marţi seară, după desemnarea lui Dacian Cioloş în funcţia de premier, că Partidul Social Democrat aşteaptă "echipa şi programul de guvernare a lui Dacian Cioloş şi în funcţie de asta va lua o decizie politică".

10 nov. 2015, 15:32
Reacţia PSD după desemnarea lui Dacian Cioloş. Mai există coaliţia? Răspunsul lui Dragnea VIDEO

Noi ne-am expus în faţa preşedintelui obiectivele pe care trebuie să le îndeplinească viitorul Guvern. Dacian Cioloş vrea să formeze un Guvern din tehnocraţi. În zilele următoare o să vedem cu ce echipa si program de guvernare vine in Parlament. In funcţie de acest lucru ne vom exprima o pozitie politica. Noi suntem deschisi fata de toata lumea. Suntem foarte atenţi la ceea ce va propune Dacian Cioloş. Nu este firesc să spunem acum votam pentru sau impotriva pentru ca avem doar un nume si un chip. O sa ne uitam cu atentie cum alege pe cei care ii pune in guvern, care e programul de guvernare şi in funcţie de asta vom lua o decizie politică care va fi calea de urmat„, a declarat, marţi, preşedintele PSD Liviu Dragnea.

În coaliţie am avut o discuţie. Există date certe care arată că acest Guvern ar avea susţinere în Parlament. Din ce am văzut ca şi declaraţii publice, PNL, UNPR, UDMR, cel puţin până acum. Noi am mers cu un pachet de măsuri economice şi administrative la Iohannis. Orice Guvern care nu-şi asumă aceste obiective o să fie greu să aibă sustinerea PSD„, a mai spus Dragnea.

Întrebat dacă coaliţia PSD-UNPR-ALDE s-a rupt, preşedintele PSD a declarat că nu susţine această afirmaţie.

Nu sunt de acord cu afirmaţia că nu mai există coaliţia PSD UNPR ALDE. Gabriel Oprea a spus că din punctul lui de vedere există coaliţia. A spus că va susţine decizia preşedintelui, dar a spus că sunt proiecte de legi în Parlament care vor fi susţinute de coaliţia PSD ALDE UNPR„, a susţinut Liviu Dragnea.

Președintele Klaus Iohannis l-a nominalizat, marţi, pe Dacian Cioloş pentru funcția de premier. Acesta a precizat că noul Guvernul trebuie să aibă „urechea aplecată la cei care au idei” bune pentru România şi că împreună cu Parlamentul speră să găsească cele mai bune soluţii care să ducă România spre progres.

CITEŞTE ŞI Dacian Cioloş, PRIMELE DECLARAŢII după desemnare: Ce angajamente îşi ia noul premier