Reacţia PSD la anunţul lui Marcel Vela. Marius Budăi anunţă ce va face partidul său la votul pentru starea de urgenţă

Marius Budăi, ministru al Muncii în Guvernul Dăncilă, a reacţionat în exclusivitate pentru DCNews după ce ministrul de Interne Marcel Vela a afirmat că are informaţii potrivit cărora primarii PSD din ţară ar fi pregătit "diversiuni de genul 10 august pentru Paşti".

RomaniaTV.net
15 apr. 2020, 09:58
Reacţia PSD la anunţul lui Marcel Vela. Marius Budăi anunţă ce va face partidul său la votul pentru starea de urgenţă

„Doamne, Dumnezeule, este total neadevărată. Eu vorbesc mai ales de judeţul Botoşani, unde sunt şi eu, dar nu cred că se întâmplă undeva. Nici nu ştiu unde să încadrez această declaraţie. Probabil la declaraţie iresponsabilă. De ce doar primarii PSD sunt incluşi aici? Primarii PSD sunt cei mai credincioşi sau cei mai diversionişti? Dacă dânsul nu îşi doreşte ca Biserica să fie subiectul ştirilor, de ce o introduce în subiectul public? Care e logica? E total nelalocul ei o astfel de declaraţie.

Eu acordul cu Biserica nu l-am citit în întregime, dar şi aici se puteau lua măsuri mai bune. Se poate merge de joi la biserică, dar cine se duce? Toată lumea? Era poate mai bine să fie o delimitare alfabetică, joi să se ducă cei cu numele de familie de la A la F, vineri următorii şi tot aşa. Şi stabilite şi orele, astfel încât să nu fie aglomeraţie.”, a declarat Marius Budăi în exclusivitate pentru DC NEWS.

Lumina sfântă, adusă de angajaţi MAI

„Este şi aici un pericol, pentru că oamenii se vor înghesui la intrarea în bloc. Să ne imaginăm cum va arăta situaţia la un bloc de 10 etaje, cu 40 de familii în aşteptarea luminii sfinte. Nu e rău că s-a luat măsura, să fim înţeleşi. E bine că se împarte lumina sfântă, dar trebuie să ne gândim şi la siguranţa populaţiei. Cel mai bine ar fi ca cineva, un responsabil de scară, să distribuie lumina în blocuri. Nu se poate ca un angajat MAI sau al Bisericii să distribuie lumina la fiecare apartament, pentru că ar implica resurse umane uriaşe şi timp prea mult”, a mai spus ministrul Budăi.

Ce face PSD la votul pentru prelungirea stării de urgenţă

„Eu, ca parlamentar, sunt prins între ciocan şi nicovală. Pe de o parte, este necesitatea izolării populaţiei în continuare. Dar nu peste tot, pentru că sunt judeţe care nu sunt atât de afectate sau aproape deloc afectate de coronavirus. Şi pe de altă parte sunt măsurile economice care trebuie luate pentru repornirea economiei după această criză, măsuri pe care nu le vedem. Vom avea o şedinţă video cu grupul de la Parlament şi vom decide ce vom face”, a conchis Marius Budăi.

Citeşte şi: Decretul de prelungire a stării de urgenţă ajunge în Parlament şi va fi supus la vot joi