Reacţia RTV faţă de ameninţările Antena TV Group

România TV a luat act cu deosebit interes de reacţia Antenei 3 faţă de dezvaluirile privind modul in care familia Voiculescu a folosit trustul Intact pentru a obţine avantaje materiale sau de altă natură, prin presiune publică asupra instituţiilor statului sau a unor firme şi persoane private.

03 iun. 2013, 16:32
Reacţia RTV faţă de ameninţările Antena TV Group

„Dezvăluirile noastre vor continua şi îi vizează pe proprietarii trustului Intact, nu pe ziariştii Antenei 3, care sunt victime colaterale ale acţiunilor lui Dan Voiculescu. De aceea, România TV nu va ceda în faţa ameninţărilor cu procese penale lansate de Antena 3 şi îşi va apăra jurnaliştii, inclusiv în instanţă, pe toate căile legale. De asemenea, postul nostru anunţă că va acorda asistenţă juridică şi tuturor celor ameninţaţi si înşelaţi de trustul lui Dan Voiculescu, mai ales că numărul celor care încep să facă publice agresiunile îndurate din partea Antenelor creşte zilnic”, se arată într-un comunicat România TV.

„Ni se pare grav, însă, că Antena 3 ajunge, din dorinţa de a-şi apăra patronul, să ceară ridicarea licenţei postului nostru, iar directorul Mihai Gâdea îndeamnă la proteste de stradă faţă de deciziile justiţiei. România TV consideră că singura explicaţie a acestui derapaj este scăderea dramatică a audienţelor Antenei 3, în fapt cea mai dură şi meritată sancţiune din partea publicului”, se precizează în comunicatul citat.

România TV a făcut în ultimele zile mai multe dezvăluiri privind şantajul exercitat de directorul general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, asupra administratorului RCS & RDS Ioan Bendei.