Reacţia USR după ce CCR a amânat discutarea sesizărilor referitoare la impozitarea pensiilor speciale

Curtea Constituţională a României a amânat marţi, pentru data de 30 septembrie, dezbaterea sesizărilor făcute de Avocatul Poporului şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în legătură cu legea privind noul sistem de impozitare a pensiilor de serviciu.

RomaniaTV.net
14 iul. 2020, 14:45
Reacţia USR după ce CCR a amânat discutarea sesizărilor referitoare la impozitarea pensiilor speciale

„Decizia Curţii Constituţionale de a amâna pentru data de 30 septembrie un verdict cu privire la impozitarea cu 85% a pensiilor speciale de peste 7.000 de lei înseamnă că, cel puţin încă două luni de acum înainte, privilegiaţii sistemului vor continua să încaseze sume uriaşe nemeritate.

Chiar şi de 60-70.000 de lei pe lună! Înseamnă şi că din bugetul statului vor mai dispărea circa 1,5 miliarde lei, bani care s-ar fi putut duce foarte bine înspre domenii care au atâta nevoie acum, în plină pandemie. Înseamnă, în mod evident, şi o sfidare grosolană a tuturor pensionarilor care nu au avut atâta noroc, după o viaţă de muncă, să se regăsească în vreo categorie pe care politicienii să vrea să şi-o ţină aproape.

Înseamnă, la fel de evident, şi o sfidare a contribuabililor cinstiţi care îşi plătesc lună de lună taxele şi impozitele şi văd cum primesc în schimb demagogie, promisiuni populiste, servicii de slabă calitate şi ridicări din umeri.

Pentru Valer Dorneanu, Mona Pivniceru și ceilalți judecători CCR chemați să judece soarta propriilor pensii – 7 din cei 9 magistrați CCR sunt beneficiari de pensii speciale -, două luni și jumătate de amânare probabil că nu înseamnă prea mult.

Pentru restul românilor, sătui să vadă cum unii sunt mai egali decât alții, contează. Cu atât mai mult cu cât înverșunarea dovedită în apărarea pensiilor speciale se suprapune cu criza economică provocată de pandemie și cu discuția despre majorarea pensiilor „clasice”.”, este mesajul publicat marţi pe pagina de Facebook a partidului.

Citeşte şi: Lovitură pentru PNL şi USR. CCR a decis că legea privind cumpărarea şi vânzarea de terenuri e constituţională