Reacţia medicilor în cazul femeii care a murit după ce a aşteptat 16 ore pe hol: „S-a întâmplat ceva, aşteptăm să vedem cauza”

Reprezentanţii Spitalului Judeţean Constanţa au venit cu propria versiunea în cazul femeii de 70 de ani care a murit după ce a fost lăsată să aştepte pe scaun, pe hol, timp de 16 ore. Cadrele medicale susţin că starea pacientei era stabilă, tomografia acesteia a fost făcută la 7 ore de când s-a cerut deoarece au fost multe urgenţe la spital.

RomaniaTV.net
04 feb. 2020, 11:03
Reacţia medicilor în cazul femeii care a murit după ce a aşteptat 16 ore pe hol: „S-a întâmplat ceva, aşteptăm să vedem cauza”
Potrivit medicilor, femeia a ajuns la spital la ora 7.30, cu simptome respiratorii de aproximativ trei zile, „pe fondul unei patologii cardiace”. Primul consult ar fi fost la 8.07 de către medicul urgentist, iar femeia era stabilă hemodinamic. Ulterior, la ora 10.00, după un alt consult, medicii ar fi cerut un al doilea set de analize, iar la ora 11.10 s-ar fi făcut consultul cardiologic la solicitarea medicului internist, femeia fiind în tot acest timp stabilă hemodinamic, susțin reprezentanții spitalului, potrivit Mediafax.
„Se solicită încă un set de analize țintite pe funcția cardiacă, analize care au fost solicitate în dinamică, la ora 11.00 și la ora 15.00. Se solicită și CT torace, pacienta având creatinină mare (…). Nu s-a putut face angioCT la momentul respectiv, s-a continuat cu tratamentul antihipertensiv. La ora 12.06 este solicitarea de CT în calculator, CT-ul s-a făcut la ora 19.30. Există o pauză între ora 12.00 și ora 19.00, care este explicată prin faptul că au fost opt solicitări de cod roșu pentru CT, 11 solicitări de cod galben și 4 de cod verde”, a susținut, marți, într-o conferință de presă, Cătălin Grasa, managerul Spitalului Județean Constanța.
 
Rezultatul tomografiei a venit la ora 20:30, iar starea femeii era stabilă. Medicii susţin că este ciudat faptul că starea acesteia a fost stabilă, iar dintr-o dată, seara, starea acesteia s-a deteriorat. Aceştia susţin că s-a întâmplat ceva şi aşteaptă cauza.
 
Citeşte şi: Caz cutremurător la Constanţa. Copil în comă la spital, după ce a fost bătut de un alt minor din cauza unui conflict pe Facebook
 
„În urma rezultatului CT se evidențiază hidropneumotorax revărsat pericardic, se solicită și consult chirurgical, iar în jurul orei 21.50 se înrăutățește starea generală a pacientei. Devine instabilă hemodinamic și se produce stopul cardio-respirator și, în ciuda manevrelor de resuscitare, acestea nu mai au din păcate niciun rezultat. Ne vom clarifica în momentul în care va fi necropsia gata pentru că este curios că pe tot decursul cât a stat în UPU a fost pe cod verde. Codul verde însemnând că este conștientă, colaborantă, echilibrată hemodinamic și respirator. Deci nu a fost pe cod roșu sau cod galben. Și dintr-o dată, seara, se deteriorează astfel încât necesită a merge pe codul roșu și acolo să fie fără răspuns la manevrele de resuscitare. S-a întâmplat ceva, a fost o decompensare ireversibilă și așteptăm să vedem și noi cauza”, mai susțin medicii.”
 
Fiul femeii a depus plângere penală la poliţie şi îi acuză pe medici că nu s-au îngrijit de starea mamei sale, aceasta fiind lăsate să aştepte pe scaun, în holul spitalului. Conform plângerii, femeia a ajuns la spital pe 1 februarie şi abia după 12 ore a fost luată pentru electrocardiogramă, iar după alte patru ore a fost mutată pe un pat ca în scurt timp să moară în braţele fiului.