Read Arafat reacţionează după ce Diana Şoşoacă şi Mihail Neamţu au fost amendaţi de CNCD. „Rasismul şi xenofobia reprezintă o boală terminală a unei societăţi”

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a reacţionat, joi, după ce Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a decis amendarea senatoarei Diana Şoşoacă şi a lui Mihail Neamţu pentru afirmaţiile făcute la adresa sa.

13 ian. 2022, 12:02
Read Arafat reacţionează după ce Diana Şoşoacă şi Mihail Neamţu au fost amendaţi de CNCD. „Rasismul şi xenofobia reprezintă o boală terminală a unei societăţi”

Secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat, a precizat că rasismul şi xenofobia „nu trebuie tolerate într-o societate democratică a secolului 21”.

„James Baldwin spunea:

«Nu tot ceea ce este înfruntat poate fi schimbat, dar nimic nu poate fi schimbat pană nu este înfruntat». Rasismul şi xenofobia reprezintă o boală terminală a unei societăţi şi trebuie înfruntate şi învinse înainte ca ele să devină o parte din „normalitatea” în care trăim”, a precizat Raed Arafat, pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: Raed Arafat cere să fim pregătiţi de ce e mai rău: Aşa cum nu vrem vaccinare, nu vrem măşti, nu vrem teste, după care stăm şi ne mirăm: de ce se îmbolnăvesc atâţia?

Arafat a distribuit inclusiv comunicatul prin care CNCD a anunţat sancţioarea senatoarei Diana Şoşoacă şi a lui Mihail Neamţu. Şeful DSU consideră că „astfel de afirmaţii, indiferent cui sunt ele adresate, nu trebuie tolerate într-o societate democratică a secolului 21”.

„Istoria ne-a arătat ce poate face rasismul, xenofobia şi îndemnul la ura, astfel încât este obligaţia noastră să reacţionăm de îndată dacă nu vrem ca istoria să se repete”, a mai transmis Arafat.

Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării a decis, miercuri, să o sancţioneze pe senatoarea Diana Şoşoacă, cu amendă contravenţională în valoare de 5.000 de lei, pentru declaraţiile discriminatorii la adresa secretarului de stat Raed Arafat. Ea îl trimitea în declaraţii pe Raed Arafat în ţara lui şi îl numea ”trădător”.

Citeşte şi: EXCLUSIV | George Simion reacţionează în scandalul cu Rareş Bogdan. „Mi-a dat mesaj la 12 noaptea. Eu nu răspund noaptea la telefon”

Nu este prima oară când Diana Şoşoacă lansează acuzaţii la adresa lui Raed Arafat. În decembrie 2021, senatoarea i-a criticat în termeni duri, în direct la România Tv, pe Klaus Iohannis, Lucian Bode şi Raed Arafat, ca urmare a mesajelor transmise de cei trei în cazul scandalului dintre senatoare şi jurnalista din Italia.

„Trecând de poziţia mea oficială ca senator, rămân avocat. Nicio entitate nu are voie să intervină într-o anchetă penală, unde doar procurorii pot decide cum se desfăşoară aceasta. Mai mult, doar judecatorul decide asupra măsurilor care se iau.

Este pentru prima dată în istoria României când implicarea este făţisă, fără niciun fel de ascunziş. Nu au dreptul să vorbească cu privire la o anchetă penală în desfăşurare. Aceasta constituie trafic de influenţă. Constituţia României este jucată în picioare de toata lumea. Statul italian trebuie apreciat pentru că îşi apără jurnalista. Noi arătăm că suntem conduşi de trădători şi sclavi”, a declarat senatoarea la România Tv.

Citeşte şi: EXCLUSIV Diana Şoşoacă a răbufnit după reacţiile lui Arafat, Bode şi Iohannis în cazul scandalului cu jurnalista din Italia: „Suntem conduşi de trădători şi sclavi”