Rebelii sirieni afirmă că avione ruseşti au lovit o tabără de refugiaţi

Avioane de luptă considerate a fi rusești au lovit marți o tabără de refugiați de la granița Siriei cu nord-estul Iordaniei, omorând cel puțin 10 persoane și rănind alte zeci, au declarat reprezentanți ai rebelilor sirieni, informează Reuters.

RomaniaTV.net
13 iul. 2016, 03:26
Rebelii sirieni afirmă că avione ruseşti au lovit o tabără de refugiaţi

Mai multe avioane zburând la mare altitudine au lovit la amiază tabără improvizată, unde câteva sute de persoane, majoritatea femei și copii, sunt blocate pe pământul nimănui în partea siriană a frontierei, potrivit rebelilor.

Said Seif al Qalamoni, un purtător de cuvânt al rebelilor dintr-o brigadă ce aparține Armatei Siriene Libere (FSA) sprijinită de Occident, a declarat că raidurile au avut loc aproape de tabăra de refugiați Hadalat, una dintre cele două mari tabere din zonă. Un alt rebel și un diplomat occidental au confirmat incidentul.

Accesul în aceste tabere într-o fâșie de teren pustie aproape de locul unde se întâlnesc granițele Irakului, Siriei și Iordaniei, cu o populație de cel puțin 60.000 de persoane fugind din Siria centrală și de est, a fost blocat luni de zile. Autoritățile iordaniene interzic intrarea acestor refugiați în țară din motive de securitate, notează Reuters.