Rebelii sirieni au CAPTURAT un centru al serviciilor secrete ruse la graniţa cu Israelul GALERIE FOTO

Rebeli din Siria au capturat un centru comun ruso-sirian de spionaj electronic la graniţa cu Israelul. La 5 octombrie, rebeli ai Armatei Libere Siriene un capturat un centru mixt ruso-sirian de spionaj radio şi electronic (aşa-numitul Centru S), situat pe Muntele Tal al-Hara, aproape de Daraa, în sudul Siriei, în apropierea liniei de demarcaţie siriano-israeliană, potrivit site-ului Syrian Civil War citat de Agerpres.

06 oct. 2014, 10:06

Centrul capturat de rebelii sirieni era utilizat în interesul ministerelor apărării de la Moscova şi Damasc, dar se pare că a fost abandonat de către personalul din Rusia de la începutul războiului civil sirian, care a început în 2011.

Imagini ce confirmă aceste informaţii pot fi găsite pe Syrian Civil War, potrivit mai multor publicaţii israeliene.

În aceste imagini video se vede clar emblema Direcţiei principale de informaţii a Ministerului rus al Apărării (GRU), precum şi cea a serviciului militar de informaţii sirian. De asemenea, apare şi o hartă ce prezintă situaţia operativă în districtul militar nordic al Israelului.

Citeşte şi Lupte intense în Siria, în apropierea liniei de demarcaţie cu Israelul

Acest centru este situat într-o zonă de unde a pornit revolta împotriva regimului lui Bashar al-Assad. În prezent, în zona adiacentă frontierei cu Israelul se dau lupte între armata siriană şi islamişti. Capturarea centrului este primul succes din ultima vreme al opoziţiei moderate siriene.