Recensământ 2022: Românii se pot autorecenza până pe 27 mai

Institutul Național de Statistică a primit peste 9,2 milioane de chestionare la Recensământul Populației și Locuințelor și a decis să prelungească până pe 27 mai etapa de autorecenzare.

16 mai 2022, 22:45
Recensământ 2022: Românii se pot autorecenza până pe 27 mai

Institutul Național de Statistică a primit peste 9,2 milioane de chestionare la Recensământul Populației și Locuințelor și a decis să prelungească până pe 27 mai etapa de autorecenzare, care ar fi trebuit să se încheie pe 15 mai. Guvernul României la transmite, luni seara, un mesaj românilor care nu s-au autorecenzat sau care urmează, de pe 31 mai, să primească vizita recenzorilor.

Recensământ 2022. Se prelungeşte perioada de autorecenzare a populaţiei. Vezi noul calendar
”Este cel mai important demers statistic la nivel național, iar participarea tuturor este esențială pentru reprezentarea corectă a nevoilor comunității de care aparținem”, punctează Guvernul României în mesajul către popor.

”Pentru că o mare parte a populației rezidente în România și-a manifestat interesul pentru autorecenzare, @Institutul Național de Statistică a prelungit perioada dedicată acestei etape până la 27 mai.

Astfel, cei care și-au dorit să se autorecenzeze, dar nu au apucat să o facă până acum, încă mai pot intra pe www.recensamantromania.ro pentru autorecenzarea online sau pot merge în punctele de autorecenzare asistată.

Recensământul continuă apoi cu etapa dedicată interviurilor față în față, care va avea loc în perioada 31 mai – 17 iulie.

Recensământul populației și locuințelor este cel mai important demers statistic la nivel național, iar participarea tuturor este esențială pentru reprezentarea corectă a nevoilor comunității de care aparținem.”, transmite Guvernul României.

Recensământ 2022. Site-ul pe care vă puteţi autorecenza s-a blocat. Ce amenzi riscaţi dacă nu participaţi