Recep Erdogan, discurs pro-Putin: „Politica de izolare a Rusiei va duce la consecinţe grave”

Politica de izolare a Rusiei va duce la consecințe grave pentru țările europene, a declarat președintele turc Recep Tayyip Erdogan, citat de agențiile de presă pro-Kremlin Ria Novosti sau TASS. Acesta a adăugat că prețul va fi suportat și de Polonia.

21 nov. 2022, 08:57
Recep Erdogan, discurs pro-Putin: „Politica de izolare a Rusiei va duce la consecinţe grave”

Canalul rusesc „Rusia 1” a difuzat duminică o declarație a președintelui turc Recep Tayyip Erdogan. În timpul discuției, Erdogan a declarat că „politica de izolare a Rusieiva duce la consecințe grave. Prețul va fi infinit. Iar acest preț este din ce în ce mai mult plătit de Europa și odată cu el de Polonia”. În cadrul aceeaşi apariţii, preşedintele turc a vorbit şi despre „drumul spre pace” între Rusia şi Ucraina

În timpul conversației, președintele turc a spus că toate părțile implicate în războiul din Ucraina vor putea beneficia dacă pacea se va încheia. Potrivit lui Erdogan, „drumul spre pace” ar trebui să fie cel al dialogului între Rusia și Ucraina. El a adăugat că angajamentele de a depune eforturi pentru rezolvarea „crizei actuale” sunt încă în curs.

Citeşte şi: Imagini dramatice din Herson! Ruşii au plecat, dar a venit iarna cruntă! Fără curent, fără apă şi fără caldură, sunt condamnaţi la moarte! Se anunţă -30 de grade noaptea!

Miercuri dimineață, în timpul summitului G20 de la Bali,  președintele turc a anunțat că scopul său este de a organiza o reuniune a reprezentanților Rusiei și Ucrainei. „De îndată ce mă voi întoarce (din Indonezia), voi vorbi cu Vladimir Putin”, a declarat el, potrivit Stiripesurse.

Potrivit site-ului ucrainean Pravda, vineri, Erdogan a avut o convorbire telefonică cu Vladimir Putin și Volodimir Zelenski. Subiectul discuțiilor a fost acordul privind transportul cerealelor ucrainene. Erdogan i-a mai spus lui Putin că, cu cât războiul din Ucraina continuă mai mult, cu atât este mai mare riscul unei crize alimentare globale.

Citeşte şi: Zelenski, din nou despre criza alimentară: Viaţa a milioane de oameni depinde de cerealele Ucrainei

.