Videoclipul care a făcut înconjurul lumii în câteva secunde: Putin, Erdogan şi Raisi se țin de mână VIDEO

Preşedintele rus Vladimir Putin a sosit marţi la Teheran, unde participă la trei runde de negocieri bilaterale şi la summitul statelor garante ale procesului de la Astana, pentru Siria .

19 iul. 2022, 22:17
Videoclipul care a făcut înconjurul lumii în câteva secunde: Putin, Erdogan şi Raisi se țin de mână VIDEO

Marţi, la Teheran, Putin a vorbit cu președintele iranian Ebrahim Raisi și cu omologul turc Recep Tayyip Erdogan, iar videoclipul cu cei trei lideri ținându-se de mână a atras rapid atenția publicului.

Întâlnirea liderilor are loc la câteva zile după vizita președintelui american Joe Biden în Orientul Mijlociu. Analiştii internaţionali sunt de părere că momentul summitului de la Teheran pare să fi fost ales în mod special imediat după călătoria mult criticată a lui Biden în Orientul Mijlociu.

În contextul întâlnirilor din capitala Iranului, Putin a declarat  că se înregistrează progrese în negocierile privind exporturile de cereale din Ucraina prin Marea Neagră şi i-a mulţumit omologului său turc Recep Tayyip Erdogan pentru „medierea” în acest dosar. „Aş vrea să vă mulţumesc pentru eforturile de mediere, pentru că aţi propus Turcia ca teren de negociere în privinţa problemelor de producţie alimentară, a problemelor de exporturi de cereale prin Marea Neagră„, a declarat Putin, conform unor afirmaţii incluse într-un comunicat de presă transmis de Kremlin.

Citește și Vladimir Putin a ajuns la Teheran. O mână îi atârnă ca un pendul, imaginile cu coborârea din avion au şocat lumea VIDEO

Datorită medierii dvs., am avansat. Este adevărat, nu sunt reglate încă toate chestiunile, însă există mişcare şi este un lucru bun„, a adăugat el.

Putin şi Erdogan ar urma să discute în Iran despre mecanismele pentru a permite exporturile, prin culoare maritime sigure, de cereale din Ucraina, blocate de ofensiva militară rusă în această ţară, cu riscul de a provoca o criză alimentară mondială.

Ministerul rus al Apărării a transmis vineri că va fi gata în scurt timp un „document final” pentru a permite exporturile de cereale din Ucraina.

În cadrul întâlnirii de marţi cu Erdogan, Putin a evocat de asemenea „numeroase chestiuni” privind rezolvarea conflictului din Siria, precum şi „o altă chestiune importantă”, rezolvarea conflictului din Nagorno-Karabah. „Avem o ordine de zi foarte încărcată. Sunt extrem de bucuros să vă văd„, i-a mai spus Putin lui Erdogan.

Citește și Daria Kasatkina se teme pentru viaţa ei după ce l-a atacat pe Vladimir Putin. I-a sfătuit pe tineri ruși să-și schimbe cetățenia VIDEO


loading...