Rechinii ucigaşi au atacat din nou în Egipt. O a treia femeie susţine că a fost atacată: Roxana Donisan nu a fost atât de norocoasă!

O a treia femeie ar fi fost atacată de rechin în aceeași zonă în care Roxana Donisan și austriaca de 68 de ani au murit.

12 iul. 2022, 16:35
Rechinii ucigaşi au atacat din nou în Egipt. O a treia femeie susţine că a fost atacată: Roxana Donisan nu a fost atât de norocoasă!

O a treia femeie susține că a fost atacată de rechin în Egipt, dar a scăpat cu răni uşoare după ce s-a luptat cu bestia. Tânăra, care este urmărită de o comunitate destul de mare în mediul online, afirmă că a reușit să se salveze în ultimul moment.

Roxana Donisan, în vârstă de 44 de ani și Elisabeth Sauer, o austriacă de 68 de ani, se aflau în vacanță într-o stațiune din Hurghada, în momentul în care au fost atacate de rechin sub privirile îngrozite ale celorlalți turiști. Cele două au luptat până în ultima clipă să-și salveze viața și chiar au reușit să înoate până la mal, însă totul a fost în zadar.

La începutul lunii iulie, două femei au murit ucise de rechin în Egipt. Prima victimă, o turistă austriacă de 68 de ani s-a luptat cu prădătorul marin sub privirile neputincioase și îngrozite ale oamenilor și salvamarilor, care nu au putut interveni pentru a-i salva viața.

Ea a înotat până la mal acolo unde a suferit un infarct, iar din cauza rănilor grave nu a mai putut fi salvată.  La 600 de metri de la această tragedie, a mai fost descoperită încă una. Rechinul a mai făcut o victimă. Este vorba despre Roxana Donisan, o suceveancă de 40 de ani, care lucra la ANAF și care își cumpărase două sejururi în Hurghada, căci voia să se bucure din plin de toate frumusețile locului.

Din nefericire, rănile provocate le-au fost fatale. Acum, la câteva zile de la dubla tragedie, a ieșit la iveală un nou posibil atac. O a treia femeie susține pe rețelele de socializare că ar fi fost și ea victima unui rechin, tot în Egipt. Tânăra, care a publicat o serie de imagini pe TikTok, rănită la picior, spune că a reușit să scape ca prin minune: „Ei spun că nu sunt rechini în Egipt, dar eu doar ce m-am luptat cu unul!”, este mesajul pe care femeia l-a scris în mediul online, în dreptul imaginilor publicate.

„Românca noastră nu a fost atât de norocoasă!”
Postarea tinerei s-a viralizat rapid, iar reacțiile internauților nu au întârziat să apară. Printre cei care au văzut imaginile s-au numărat și mai mulți români, care au fost de-a dreptul șocați de mărturisirile femeii: „Dacă ar afirma, vă dați seama ce ar însemna pentru turism acolo. Așa că mai bine spun că nu sunt rechini!”, „Românca noastră nu a fost atât de norocoasă. Nu a mai scăpat!”, „Au fost multe atacuri din partea rechinilor anul acesta, și nu doar în Egipt. Cel mai probabil s-a întâmplat acest lucru din cauza schimbărilor climatice.”, „Mulțumesc pentru asta! Mâine am zbor spre Egipt!”, au fost doar dintre comentariile internauților.

Operaţiunea „Rechinul”. Răsturnare de situaţie, ce nu s-a ştiut despre Roxana Donisan

Chiar dacă tragedia din Egipt i-a făcut pe mulți dintre turiști să-și anuleze vacanțele, localnicii continuă să promoveze stațiunile din zonă. Ba mai mult, se pare că unele plaje au fost din nou deschise în Sahl Hasheesh, acolo unde austriaca de 68 de ani și suceveanca Roxana Donisan au fost atacate de rechin: „Bună ziua! Vin cu un update de la Sahl Hasheesh (…). Sunt niște prieteni acum acolo. Pontonul s-a redeschis de alaltăieri (05.07.2022) după ora 12:00 aproximativ în fiecare din ultimele două zile. Doar laguna izolată și înconjurată de recifuri este deschisă. Și asta doar după ce un semi-submarin a verificat toată zona (în ambele zile, și ieri, și alaltăieri). Așa s-a procedat la mai multe hoteluri.

Roxana Donisan s-a luptat cu rechinul, un turist a fotografiat scena: „A ajuns la geamandură. Nu avea nimeni curajul să sară în apă să o salveze”

Sunt mai multe submarine care patrulează în mare din zona Sahl Hasheesh și Makadi Bay. Lumea s-a simțit în siguranță după ultimele măsuri. Am văzut că la alte hoteluri din zonă plaja a rămas închisă. Este vorbă de plajele care au acces direct la largul mării. N-am mai multe informații vis-a-vis când se vor redeschide acestea.”, a scris un turist pe pagina de Facebook „Vacanțe în Egipt: info utile”.

Românca ucisă de un rechin în timp ce se afla în vacanţă în Egipt avea 44 de ani şi era din Suceava. Conform jurnaliştilor din presa locală, ea cumpărase două sejururi în Egipt, pentru a petrece o vacanţă mai lungă.

Una dintre femeile care şi-au pierdut viaţa în urma atacurilor rechinilor în Marea Roşie este românca Roxana Alina Donisan.
Potrivit presei locale, femeia avea 44 de ani şi era funcţionară la Direcţia de Finanţe.