Rechizitoriu: Nuţu Cămătaru are 10 clase, dar era angajat ca director de imagine al unei firme

Ion Balint, cunoscut ca Nuţu Cămătaru, era angajat, la momentul reţinerii sale în noul dosar, ca director de imagine la o firmă de materiale de construcţii, iar fratele său, Vasile Balint, de meserie muncitor, nu avea loc de muncă, se menţionează în rechizitoriul procurorilor DIICOT.
Romania TV
25 iul. 2013, 20:46
Rechizitoriu: Nuţu Cămătaru are 10 clase, dar era angajat ca director de imagine al unei firme

Conform rechizitoriului întocmit de procurorii DIICOT, Nuţu Cămătaru era, la momentul la care a fost ridicat de către anchetatori, „director de imagine la SC Doremit SRL”.

Potrivit aceluiaşi document, Nuţu Cămătaru are 10 clase, este căsătorit, recidivist şi nu a recunoscut faptele de care este acuzat.

La rândul său, fratele lui Nuţu, Vasile Balint, zis Sile Cămătaru, este muncitor, însă nu era angajat la momentul reţinerii. Sile Cămătaru are, spun procurorii, opt clase, nu este căsătorit şi are şase copii, dintre care patru sunt minori. Nici acesta nu a recunoscut acuzaţiile formulate, pe numele său, de către anchetatori.

Fiul cel mare al lui Sile Cămătaru, Mario Balint, în vârstă de 22 ani, deferit justiţiei în stare de libertate în acelaşi dosar, este menţionat în rechizitoriu ca fiind student în anul III la Universitatea „Dimitrie Cantemir” Bucureşti, nu este căsătorit, nu are antecedente penale şi, la fel ca tatăl lui, nu a recunoscut nicio acuzaţie.

Tot în rechizitoriul DIICOT se precizează că Marian Bucur, zis Cenuşă, unul dintre liderii grupării Sportivilor, are 12 clase, iar ocupaţia lui este de translator de limbă germană. Acesta nu avea loc de muncă, este căsătorit şi nu şi-a recunoscut faptele.

Un „locotenent” al grupării Sportivilor, Eugen Pârvan, alias Pitbull Mic, are 12 clase şi este pensionat pe caz de boală, spun procurorii DIICOT.

Ion şi Vasile Balint, cunoscuţi ca Nuţu şi Sile Cămătaru, au fost trimişi în judecată, împreună cu alţi 52 de membri ai clanurilor „Cămătarii” şi „Sportivii”, fiind acuzaţi de procurorii DIICOT de şantaj, cămătărie, tentativă de omor calificat şi omor deosebit de grav.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) de la Serviciul Teritorial Bucureşti au deferit justiţiei 54 de inculpaţi, zece în stare de arest preventiv, printre care Ion Balint, zis Nuţu Cămătaru, Vasile Balint, zis Sile Cămătaru, şi Cristian Radu Roşca, urmare a destructurării a două din cele mai importante grupări infracţionale constituite în Bucureşti şi în Ilfov.

Grupările infracţionale organizate, a arătat DIICOT, cunoscute sub denumirile Cămătarii şi Sportivii, erau specializate în săvârşirea de infracţiuni de violenţă – şantaj, cămătărie, tentativă de omor calificat şi omor deosebit de grav, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă letală fără drept.

Din probele administrate în dosarul penal instrumentat de procurorii DIICOT rezultă că activitatea membrilor grupărilor s-a desfăşurat pe două paliere infracţionale.

Astfel, notează anchetatorii, există suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2008 – 2012, în spaţiul public, membrii celor două grupări rivale au provocat conflicte stradale în care s-au folosit inclusiv arme de foc, în scopul asigurării supremaţiei la nivel infracţional în Capitală, situaţii ce au avut drept consecinţă directa punerea în primejdie a vieţii şi integrităţii corporale a mai multor persoane.

Procurorii DIICOT au documentat şi un alt aspect al activităţii infracţionale a inculpaţilor, aceştia fiind suspectaţi că au săvârşit infracţiuni de violenţă, generatoare de beneficii financiare substanţiale, în principal în material acordării şi recuperării unor împrumuturi de bani cu camătă, se mai arată în documentul citat.

Dosarul a fost trimis pentru judecare la Curtea de Apel Bucureşti.

Ion şi Vasile Balint şi alţi membri ai clanurilor Cămătarilor şi Sportivilor se află în arest preventiv din 23 februarie.

Aceştia fuseseră reţinuţi, împreună cu alţi 27 de membri ai celor două clanuri, în urma a 115 percheziţii, de la locuinţele suspecţilor fiind ridicate atunci sume importante de bani, bijuterii, maşini de lux şi droguri.

Potrivit procurorilor DIICOT, activitatea membrilor grupărilor s-a desfăşurat pe două paliere infracţionale. Astfel, în perioada 2008 – 2012, între membrii celor două grupări rivale au avut loc conflicte stradale în care s-au folosit inclusiv arme de foc, „în scopul asigurării supremaţiei la nivel infracţional în municipiul Bucureşti”, situaţii ce au avut drept consecinţă punerea în primejdie a vieţii şi integrităţii corporale a membrilor grupării, dar şi a altor persoane. De asemenea, membrii celor două clanuri au săvârşit infracţiuni de violenţă, „generatoare de beneficii financiare substanţiale”, în urma recuperării unor împrumuturi de bani daţi cu camătă.

În acelaşi dosar, au fost trimişi în judecată, în stare de libertate, avocaţii Daniel Giuglea şi Luiza Gabriela Dragne de la Baroul Bucureşti, acuzaţi de sprijinirea grupării Cămătarilor şi favorizarea infractorului, şi Dragoş Pandele, cunoscut sub numele de Mihăiţă Cămătaru, fiul vitreg al lui Sile Cămătaru.

DailyBusiness
Litoralul pentru toţi 2025. Ce prețuri sunt la cazări și care sunt stațiunile în care pot pleca românii
Spynews
În ciuda imaginilor fierbinți cu ei doi, Bogdan Mocanu se dezice de Iasmina: „Eu sunt un băiat serios”
Bzi.ro
Dezvăluiri emoționante făcute de Andra Măruță: ”M-a luat panica, i-am transmis că sunt însărcinată!”
Fanatik.ro
Ce înseamnă când te trezești dimineața cu urme de pernă pe față. Explicația care te va uimi
Capital.ro
Mașinile diesel care urmează să fie interzise. Li se va ridica dreptul de circulație. Decizie UE
Playtech.ro
Probleme pentru pensionarii din România. Ce se întâmplă cu pensiile, amânări pentru sute de mii de oameni
DailyBusiness
Prognoza meteo 1-6 mai. Temperaturile urcă spre 30°C, urmate de un val de furtuni și răcire brutală!
Adevarul
Român delegat la o secție de votare din Anglia: „Voturile s-au cam împărțit frățește. Se pot întâmpla anumite măgării”
wowbiz.ro
Măriuca, fetița luată în plasament de Luminița Anghel, ar fi devenit mamă la 17 ani! David Pușcaș a rămas șocat când a aflat: „Eu nu pot să cred! Ultima dată când am văzut-o era un copil”
Spynews
Andreea Bălan a răbufnit după discursul lui Claudiu Bleonț la adresa fiicei lui de la Premiile Gopo: „Vă dați seama ce face în privat cu familia sa”
Spynews
Imagini rare cu Laura Cosoi și Adela Popescu. Cum arătau cele două în urmă cu 15 ani / FOTO
Evz.ro
Cum influențează numerologia ziua alegerilor de 4 mai 2025
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
kanald.ro
Explozie fatală în Salonic! O femeie a murit în timp ce încerca să planteze o bombă într-un bancomat
Cancan.ro
E ȘTIREA NOPȚII: Diaspora face istorie Surprizele sunt uriașe
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Taxa care se majorează de la 1 iunie. Cei care stau la curte achită obligatoriu în fiecare lună
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Campioana olimpică se iubeşte cu colega ei, mai tânără cu 8 ani: „Suntem un cuplu!”
stirilekanald.ro
Stare de urgență într-un oraș de la Marea Neagră
Meteorologii anunță o lună Mai cum nu a mai fost de mult în România
MediaFlux
Ce înseamnă exact cuvântul ”președinte”. Un termen cu multe semnificații
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Orașul din România unde se trăiește cel mai bine. Este peste Cluj-Napoca sau Brașov și oferă toate condițiile