Recomandarea medicilor despre cei care se vaccinează fără să știe că sunt deja infectați cu COVID-19

Persoanele care se imunizează fără să ştie că sunt deja infectaţi cu coronavirus au primit acum răspunsul din partea medicilor dacă vor avea parte de reacţii adverse.

23 ian. 2021, 23:16
Recomandarea medicilor despre cei care se vaccinează fără să știe că sunt deja infectați cu COVID-19

Recomandarea medicilor despre cei care se vaccinează fără să știe că sunt deja infectați. Medicii au transmis că și aceștia se pot imuniza fără probleme fără să existe contraindicaţii medicale.

Recomandarea medicilor despre cei care se vaccinează fără să știe că sunt deja infectați. Vor avea sau nu reacţii adverse

Carmen Dorobăţ a transmis că şi persoanele care sunt răcite sau au contractat virusul Sars CoV-2 şi nu au simptome nu sunt în pericol, dacă fac acest vaccin.

“Strategia actuală de vaccinare nu pune în discuție prezența virusului Sars CoV-2 în momentul vaccinării. De altfel, modul în care acționează acest vaccin la nivel molecular nu poate decât să ajute la o apărare în fața virusului Sars CoV-2, pentru că îi blochează receptorii de intrare celulară și deci implicit înmulțirea virusului în organismul nostru.

Deci, nu este contraindicație medicală”, a mai zis dr. Carmen Dorobăţ, fost manager al Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

Dacă ne raportăm la persoanele cu boli cronice, atunci trebuie știut că acestea trebuie să aibă o reevaluare din partea medicului specialist.

“În momentul în care capacitatea de apărare a organismului este profund afectată, poate afecta lanțul metabolic de la nivel celular implicit și deci finalitatea bună a vaccinului în organism.

Deci, aș sfătui persoanele care au boli cronice să aibă un aviz din partea medicului specialist.

În momentul în care i se administrează vaccinul să fie într-o perioadă de stabilitate a bolii de fond, indiferent că vorbim despre insuficiență renală sau hepatică.

După vaccinare, de regulă, nu avem de ce să avem probleme deosebite. Chiar eu am primit rapelul, deși am trecut prin infecția cu Sars CoV-2. Nu mă aștept să fie probleme deosebite”, a precizat medicul Carmen Dorobăț.

Citeşte şi: Alte 180.000 de doze vor ajunge săptămâna viitoare în România. Valeriu Gheorghiță: ”Cererea de vaccinare depăşeşte cu mult disponibilitatea”


loading...