Record absolut în criza COVID în România. Klaus Iohannis: „Este o catastrofă”

România marchează o nouă zi devastatoare în criza COVID-19. Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că, potrivit celui mai recent raport al autorităţilor, România a raportat în ultimele 24 de ore 330 de morţi COVID-19 şi aproape 15.000 de noi infectări.

06 oct. 2021, 12:17
Record absolut în criza COVID în România. Klaus Iohannis: „Este o catastrofă”

„Este o catastrofă”, spune preşedintele Klaus Iohannis, care a anunţat că potrivit ultimului raport al Grupului pentru Comunicare Strategică, România a înregistrat în ultimele 24 de ore 330 de morţi COVID-19 şi aproape 15.000 de noi infectări.

„Sunt foarte îngrijorat, am primit date despre pandemie, avem peste 330 de decese azi. Este o catastrofă. Avem nevoie de un guvern”, a declarat Klaus Iohannis.

Şi în Bucureşti incidenţa COVID-19 continuă să crească. DSP Bucureşti a anunţat miercuri o incidenţă de 10.93 cazuri la mia de locuitori în Capitală.

În urmă cu o lună, în 6 octombrie, incidenţa COVID-19 în Bucureşti era de 1.08 cazuri la mia de locuitori.

Citeşte şi: Avertisment terifiant, lansat de un medic ATI de la Institutul „Matei Balş”. „Din 17 august reanimarea e plină cu bolnavi cu COVID-19 în stare critică”

Niciun pat liber la ATI, pentru bolnavii de Covid. S-a trecut deja la folosirea celor din rezerva operaţională

Atât la nivel national, cât și în Municipiul București nu mai sunt libere paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

În București sunt avizate de DSP 313 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19. De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 130 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19, dintre care 55 sunt în București. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale. 1480 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

Paturile din rezerva operațională sunt paturi pe care anumite spitale le dețin și au posibilitatea să le operaționalizeze, în afara secțiilor principale de Terapie Intensivă, atunci când numărul de pacienți din spitalul respectiv, care necesită internare la ATI, îl depășește pe cel al paturilor disponibile în secțiile principale.

Citeşte şi: Imaginea dezolării cu pacienții infectați la secția de primiri urgențe: „O fărâma din imaginea Covid 19 acum. Cea mai mare teamă, nu mai avem ventilatoare”