RECORD. Companiile Dacia şi Ford au produs în luna septembrie cel mai mare volum realizat vreodată într-o singură lună în România

Compania Ford și-a triplat producția SUV-urilor de la Craiova, în timp ce Dacia a reușit o creștere de 23% fără niciun model nou în luna septembrie. Cele două companii au livrat cumulat 57.846 de mașini în luna precedentă.

RomaniaTV.net
19 oct. 2020, 06:03
RECORD. Companiile Dacia şi Ford au produs în luna septembrie cel mai mare volum realizat vreodată într-o singură lună în România
Ford Craiova ar putea produce primul automobil electric compact

Cele două companii auto au reușit o creștere cu 56% față de perioada similară a anului 2019, când, conform datelor Asociației Constructorilor de Automobile din România au fost asamblate 3.153 de unități.

Citește și: Ford amână producţia SUV-ului hibrid Escape până în 2021, pe fondul problemelor înregistrate în Europa

Este cel mai mare volum realizat vreodată în România, într-o singură lună. Dacia a revenit la un volum aproximativ normal, mai exact 1,300 de mașini pe zi, iar Ford a ajuns la 1.000 de mașini EcoSport și Puma. 

Activitatea Ford-Craiova a fost întreruptă în lunile martie-aprilie-mai. Compania Dacia a fost nevoită să își cheme angajații la muncă în fiecare sâmbătă din luna septembrie pentru a putea recupera volumele.