Record de cazuri de coronavirus în Germania: 6.638 de infectări în 24 de ore. Precedentul record fusese atins în martie

Germania a înregistrat 6.638 de cazuri de coronavirus în 24 de ore, un record pentru ţară de la izbucnirea pandemiei, potrivit datelor oficiale din data de 14 octombrie, scrie AFP citată de News.ro. Precedentul record de cazuri se înregistrase pe 28 martie - 6.294 de cazuri. 

RomaniaTV.net
15 oct. 2020, 06:22
Record de cazuri de coronavirus în Germania: 6.638 de infectări în 24 de ore. Precedentul record fusese atins în martie

Cancelarul Angela Merkel a anunţat, miercuri seară, după o întâlnire cu responsabili din 16 landuri introducerea de noi măsuri mai restrictive.

Iată câteva dintre acestea:

– Numărul de participanţi la evenimentele private va fi limitat în regiunile unde se înregistrează mai mult de 35 de noi contaminări la 100.000 de locuitori în şapte zile. În aceste regiuni, purtarea măştii va fi obligatorie peste tot unde oamenii sunt apropiaţi pentru o anumită perioadă.

Citeşte şi Franţa, în stare de urgenţă. Parisul se închide pe timp de noapte, restricţii de circulaţie între orele 21.00 şi 06.00

– Adunările vor fi limitate la 25 de persoane în locurile publice şi la 15 persoane în sălile private.

Sunt convinsă că ceea ce vom face acum va determina modul în care vom traversa pandemia […] Putem vedea că rata de infectări creşte şi că în unele regiuni este foarte crescută […] Acesta este motivul pentru care trebuie să împiedicăm o creştere necontrolată sau exponenţială„, a declarat Angela Merkel.

Autorităţile germane au declarat că, în cazul în care cifra de 50 de noi contaminări la 100.000 de locuitori va fi depăşită, vor fi introduse restricţii şi mai dure, precum limitarea de reuniuni private la 10 persoane şi închiderea restaurantelor la ora 23.00.