Record de infectări cu coronavirus în Franţa. Aproximativ 5.000 de cazuri au fost raportate în ultimele 24 de ore

Coronavirusul a revenit în forţă în Franţa, unde au fost înregistrate în ultimele 24 de ore 4.771 de noi cazuri de coronavirus, conform Direcţiei Generale a Sănătăţii, într-un comunicat, citat de Le Figaro.

RomaniaTV.net
20 aug. 2020, 19:24
Record de infectări cu coronavirus în Franţa. Aproximativ 5.000 de cazuri au fost raportate în ultimele 24 de ore

Faţă de raportarea de miercuri au fost înregistrate încă 1.000 de cazuri, relatează AFP. Miercuri, au fost depistate 3.776 de cazuri, în total într-o săptămână au fost raportate 18.638 de cazuri.  Între 11 şi 17 august, au fost efectuate 64.170 de teste în ţară, cu o rată de pozitivitate de 3,3%, o cifră în creştere de mai multe zile. Au murit 12 persoane de Covid-19 într-o zi, totalul ajungând la 30.480 de victime.

Citeşte şi: Masca a devenit obligatorie în aproape toată Franţa. Numărul de infecţii pe segmentul de vârstă 20-30 ani a crescut îngrijorător

Din luna mai, aceasta este prima dată când s-a trecut de pragul de 4.000 de cazuri noi pe parcursul a 24 de ore. Numărul de noi pacienți infectați internați în spitalele franceze a scăzut la 149, față de 162 miercuri, potrivit cifrelor publicate joi de Direcția Generală a Sănătății (DGS).

Guvernul francez a semnalat că va mobiliza agenţii de poliţie şi jandarmii pentru a impune purtarea măştii şi în spaţiile publice deschise unde această măsură a devenit obligatorie, potrivit agenţiei EFE.

”Vom mobiliza forţele de poliţie şi jandarmeria pentru un mai bun control. Vrem să fie clar: trebuie să te temi mai puţin de jandarmul care te va amenda decât de virus”, a declarat la postul BFM TV purtătorul de cuvânt al guvernului, Gabriel Attal, scrie agerpres.ro.

El a avertizat că Franţa se află într-un moment decisiv din cauza creşterii numărului noilor cazuri zilnice de COVID-19 şi apariţia de noi focare. ”Cifrele sunt preocupante. (…) Este necesară o vigilenţă absolută din partea tuturor francezilor”, a insistat responsabilul francez.