Record de infectări şi decese COVID-19. Medicul Radu Ţincu: „Camerele de gardă sunt ca pe front, ca în război”

În ziua în care România a înregistrat un număr record de infectări cu coronavirus, medicul ATI Radu Ţincu atrage atenţia că dacă nu se iau măsuri urgente vom vedea morți transportați cu camioanele, aşa cum se întâmpla anul trecut în Italia.

19 oct. 2021, 17:11
Record de infectări şi decese COVID-19. Medicul Radu Ţincu: „Camerele de gardă sunt ca pe front, ca în război”

Record de infectări şi decese COVID-19. Medicul Radu Ţincu atrage atenţia asupra dezastrului sanitar, precizând că în marea majoritate a spitalelor de urgenţă Bucureşti sunt amenajate în camerele de gardă saloane ca pe front.

Record de infectări şi decese COVID-19. Radu Ţincu: Este un dezastru sanitar

Medicul Radu Ţicu de la Spitalul Floreasca din Capitală spune că dacă nu se iau măsuri urgente „bolanvii de COVID-19 vor muri în ambulanțe, în fața spitalelor, iar persoanele decedate vor fi transportate cu camioanele”.

Citeşte şi Epidemiologul Emilian Popovici, semnal de alarmă după recordul de decese COVID: „Într-o săptămână mor atâția câți au murit la Revoluție și la cutremurul din 1977”

„Este un dezastru sanitar și nu doar în spitalul în care lucrez, ci în marea majoritatate a spitalelor de urgență din București, unde numărul de pacienți a depășit cu mult capacitatea sanitară. Avem amenajate în camerele de gardă ale spitalelor de urgență saloane ca pe front, ca în război, unde pacienții sunt puși unii lângă ceilalți, în încercarea de a ne asigura un anumit nivel de oxigen în momentul în care vin la spital sufocându-se.

Situația devine cu adevărat îngrijorătoare pentru că numărul de pacienți diagnosticați azi – 18.000 -, abia peste 8, 10 zile ajung în terapie instensiva și ajung să aibă forme severe. Cred că în perioada următoare situația se va agrava într-un mod exponențial , cel puțin pentru sectorul de Terapie Intensivă”, a spus Radu Țincu, potrivit AlephNews.

Medicul ATI  spune că e nevoie de măsuri urgente, pentru a reduce trasmiterea virusului în comuniatate.

Citeşte şi Mesaj dur de la medici: „Am ajuns să îngrozim OMS. Suntem unul dintre popoarele cel mai ușor de manipulat de pe glob”

„Altfel, vom vedea imaginile pe care le-a avut Italia anul trecut, când oamenii mureau în față spitalelor în ambulanțe și acele camioane care transportau trupurile neînsuflețite noaptea. Avem aproape 600 de persoane decedate într-o zi și să ne amintim că Italia avea în cea mai neagră perioada a evoluției undeva la 800, 900 pacienți decedați”, a mai precizat Radu Ţincu.

De asemenea, medicul de la Floreasca atrage atenţia asupra faptului că situaţia de la ATI se va agrava.

„Vom ajunge să depășim 2.000 de pacienți internați în secțiile de Terapie Intensivă. Ceea ce este îngrijorător este că va crește mortalitatea. Cu cât sistemul sistemul de Terapie Intensivă va fi supra-aglolmerat cu atât paciențîi vor primi mai târziu servicii medicale, iar cei pe care ii vedeți transportați în alte țări, vedem că transportul nu este lipsit de riscuri, unii dintre pacienți nu vor putea suporta orele de transport aerian”, a mai precizat medicul.

România a ajuns pe primul loc în lume la rata deceselor de COVID-19. Şi numărul infectărilor cu virusul SARS-COV 2 creşte de la o zi la alta. Marţi, 19 octombrie, autorităţile au raportat aproape 19.000 de noi infectări cu covid. De asemenea, 574 de persoane au murit.